Πέθαναν τον Mr Big και έπεσε η μετοχή!

Πέθαναν τον Mr Big και έπεσε η μετοχή!

  • |

Δεν έχει υπάρξει επιστήμονας (από όλους τους κλάδους: από τη Φυσική, τη Βιολογία και την Ιατρική μέχρι την Κοινωνιολογία και τις Πολιτικές Επιστήμες), δεν έχει υπάρξει καλλιτέχνης (από όλες τις μορφές τέχνης), δεν έχει υπάρξει ακτιβιστής ή αριστερός πολιτικός που να έχω συνομιλήσει και να μην καταλήξει πως για ν’ αλλάξει πραγματικά κάτι σ’ αυτή τη ρημαδοκοινωνία πρέπει ν’ αλλάξει το οικονομικό μας σύστημα, τουτέστιν ο (άκρατος πλέον) καπιταλισμός, νεοφιλελεύθερης (πλέον) κοπής.

Νόρα Ράλλη

Ο καθένας βέβαια λέει και τον δικό του τρόπο να ξεφύγουμε από αυτό το ακραία επικίνδυνο και αναποτελεσματικό (πλέον) συστηματάκι ζωής, οικονομίας και κοινωνικής διάρθρωσης, αλλά όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα και αυτό είναι κάτι. Και κει που λες «έχω πάρει έναν μπούσουλα, άντε να ανασκουμπωθούμε να δούμε τι θα κάνουμε», τσουπ -just like that!- έρχεται η πραγματικότητα και σου ρίχνει μια ματιά, μα τι ματιά! Ξεκάθαρα απαξιωτική.

Χαμός έχει γίνει καθώς το σίριαλ «Sex and the city» συνεχίζεται, ως «And just like that» πλέον. Και τι έκαναν οι αθεόφοβοι; Ποιος ξέρει γιατί (μάλλον είχε πάρει μερικά κιλάκια ο πρωταγωνιστής και δεν καλοχώραγε στο πλάνο) σκότωσαν τον σύντροφο της Κάρι, γνωστό ως Mr Big. Ο οποίος, λέει, παθαίνει καρδιά ενώ έκανε στατικό ποδήλατο. Η μάρκα του ποδηλάτου είναι Peloton. Και με το που βγαίνει το επεισόδιο στον αέρα, να σου 10 μονάδες κάτω η μετοχή της εταιρείας στη Wall Street! Μέχρι ανακοίνωση έπρεπε να βγάλει η εταιρεία πως έπινε, λέει, και κάπνιζε ο Big, και γι’ αυτό πήγε καλιά του κι όχι εξαιτίας της γυμναστικής… Ε ρε ξεφτιλίκια. Αν αυτό το τόσο γελοίο γεγονός δεν είναι ενδεικτικό τού πόσο ζει και βασιλεύει το νεοφιλελεύθερο, καπιταλιστικό συστηματάκι, δεν ξέρω τι είναι. Ως εκ τούτου, ζωή σε μας και… καλά στερνά!

efsyn.gr