Η μετάλλαξη «Τ»

Η μετάλλαξη «Τ»

  • |

Και θα πεις «Μα θα ασχοληθείς τώρα με ένα reality; Και μάλιστα από τα πιο σκληρά; Με το Survivor;». Ναι, ακριβώς μ’ αυτό πρόκειται να ασχοληθώ και με μία σκηνή που διάβασα ότι συνέβη, αναζητώντας εκ των υστέρων τα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα-πειστήρια.

Η ιστορία έχει περίπου έτσι. Δυο παίκτες των αντίπαλων ομάδων φλερτάρουν. «Ναι, μου αρέσει πολύ η τάδε», παραδέχτηκε εκείνος, αφού μετά από κάποιον αγώνα αντάλλαξαν ένα φιλί. Οn camera, όπως είναι η αναγκαία και σε ό,τι με αφορά απεχθής συνθήκη τέτοιων «παιχνιδιών» κλειδαρότρυπας.

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Όπως και να ‘χει, αυτοί οι δυο στα 20 κάτι τους ίσως να μην κάνουν στρατηγική. Μπορεί και να ερωτεύονται, να σπάνε τη μονοτονία τους ή να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Έλα όμως που οι συμπαίκτες τους αντέδρασαν σαν να επρόκειτο για αλλόφυλο ζευγάρι πριν από την καταστροφή της Σμύρνης. Το τι τους έσουραν δεν περιγράφεται. Ότι «ερωτοτροπούν» ενώ είναι σε διαφορετικές ομάδες. Ότι δεν ντρέπονται. Ότι προδίδουν καθένας την ομάδα του. Μια συντηρητική «χορωδία» 20-30ρηδων κατέλαβε τους τηλεοπτικούς δέκτες. Μόνο μία παίκτρια τόλμησε να πει «δεν είμαστε στη δεκαετία του ‘50», για να της απαντήσει άμεσα «συμπαίκτης» της «γιατί, τι είχε η δεκαετία του ‘50; Καλύτερα πέρναγαν», εκείνη να ψελλίσει περίπου κάτι όπως «είχαν λιγότερες ελευθερίες, ερχόταν μία χούντα, οι γυναίκες καταπιέζονταν, οι ομοφυλόφιλοι κρύβονταν…» και να εισπράξει τη σιωπή τους προς απάντησίν της.

Το ζευγάρι των «ενόχων» που αντάλλαξαν το φιλί στήθηκαν στον τοίχο, η τιμωρία τους θα είναι ασφαλώς η ψήφος αποπομπής από τους συμπαίκτες τους όταν έρθει η ώρα, οι τελευταίοι θα καμαρώνουν που διαφύλαξαν τα χρηστά ήθη της ομάδας (και των τηλεθεατών), ιστοσελίδες και κουτσομπολίστικες εκπομπές βρήκαν «τροφή».

Καταλαβαίνεις όμως γιατί ασχολήθηκα; Γιατί ο σταδιακός συντηρητισμός, αυτός ο παράδοξος ανάμεσα σε νέους ανθρώπους που εκτίθενται οικειοθελώς και απολύτως στις κάμερες, αλλά δεν διστάζουν να καταδικάσουν με μένος ιεροεξεταστή το «αλλόφυλο» φιλί, είναι ακόμα μια μετάλλαξη. Η Τ(οξική).

efsyn.gr