Διαλύουν το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο

Διαλύουν το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο

  • |

«Τι συμβαίνει στο Γ. Ν. Κωνσταντοπούλειο (Όλγας);» ερωτά η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας σε καταγγελία της – και συμπληρώνει αμέσως: «Ο,τι συμβαίνει και στον Ευαγγελισμό και παντού». Διαβάζουμε στην καταγγελία:

«Σε όλη τη διάρκεια της επιδημίας, το κράτος προσέλαβε περισσότερους αστυνομικούς παρά υγειονομικούς και αυτό έχει την εξήγησή του. Διαχειρίστηκε από την πρώτη ημέρα την πανδημία με κατασταλτικά μέτρα και με προσταγές, ενώ διεύρυνε το νομικό οπλοστάσιο, επεκτείνοντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα σε βάρος της κοινωνίας και των ατόμων. Ως εδώ μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το κράτος έκανε αυτό που κάνει πάντα όταν του δοθεί η ευκαιρία, αλλά οι συνέπειες αυτής της πολιτικής για τη δημόσια υγεία ήσαν και είναι ολέθριες. Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει οτιδήποτε κοινό και δημόσιο έχει απομείνει». Και απαριθμεί:

Γιώργος Σταματόπουλος

Μετέτρεψε το σύνολο των νοσοκομείων σε μονοθεματική περίθαλψη για τον κορονοϊό, εξαιρώντας και εκτοπίζοντας τους άλλους νοσούντες εκτός νοσοκομείων.
Υπονομεύει άλλα τμήματα και κλινικές και τα οδηγεί στη διάλυση.
Επιτάσσει γιατρούς άσχετους με τη νοσοκομειακή περίθαλψη για να μην προσλάβει καινούργιους.
Μεταφέρει γιατρούς από την πρωτοβάθμια υγεία στα νοσοκομεία, υγεία την οποία ούτως ή άλλως αφήνει να φυτοζωεί (ΤΟΜΥ) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Το νοσοκομείο Γ. Ν. Κωνσταντοπούλειο (Όλγας) στη Ν. Ιωνία, όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά δέχεται την επίθεση από τα μέσα, ενός επιθετικού πιλοτικού προγράμματος διάλυσης του Οφθαλμολογικού Τμήματος, της Παθολογικής Κλινικής και γενικότερα του Ε.Σ.Υ.

Η Διοίκηση μαζί με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Υπηρεσίας έχουν επιβάλει ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, διώξεων και τρομοκρατίας στους γιατρούς και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, επειδή “παράγουν” περισσότερη φροντίδα και ανεβάζουν το γόητρο του νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μάτια του κόσμου. Καλά καταλάβατε, τιμώρησαν την ομάδα του Οφθαλμολογικού, μειώνοντας τα πέντε χειρουργεία τη βδομάδα σε δύο και μάλιστα τους καλούν στο πειθαρχικό με την πιθανότητα να τους τιμωρήσουν για υπερπαραγωγή υγείας!!!. Ταυτόχρονα, 600 ασθενείς με προβλήματα οράσεως, παραμένουν στην αναμονή, καταδικασμένοι από τη διορισμένη γραφειοκρατία.

Η πρόθεση της διοίκησης δεν είναι μόνο η διάλυση κάποιων κλινικών, αλλά η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου και η ένταξή του σε ιδιωτική κερδοσκοπική παραγωγική μονάδα.

Καλούμε σε μια καθολική αντίσταση τώρα ενάντια στην κυβέρνηση και στους διορισμένους λακέδες της μέσα στα νοσοκομεία, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η πολιτική υποβάθμισης των νοσοκομείων της χώρας και να έχουμε υπόψη μας ότι: Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομειακό υλικό και ΜΕΘ χρειάζονται τα νοσοκομεία. Η Αλληλεγγύη και η Αλληλοβοήθεια είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε.

Εμβολιαζόμαστε ενάντια σε κράτος και κυβέρνηση. Αντιεξουσιαστική Κίνηση».

Συμφωνούμε βεβαίως σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, αρκεί να είναι έμπρακτες.

efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος