Χυδαίοι, κυνικοί, χωρίς συναίσθημα

Χυδαίοι, κυνικοί, χωρίς συναίσθημα

  • |

(Μπορεί) να συμβαίνει και αυτό: αντί να αηδιάσουν οι ψηφοφόροι από τις σακούλες με τα λεφτά, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία μοίραζε αφειδώς και κατάφερε μια εποποιία και ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα και κέρδισε τις εκλογές και λοιπά και λοιπά, μπορεί, λέω, να αναστοχαστούν ή να σκεφτούν ρεαλιστικά και να επηρεαστούν από μια τέτοια «πολιτική» και να πουν: γιατί να μην τους ξαναψηφίσουμε άμα είναι να τα «οικονομήσουμε»; Σκληρή, ρηχή λογική, αλλά εντός πραγματικότητας [και εντός -εν μέρει- λαϊκού πολιτισμού]· κορόιδα [άλλη βέβαια λέξη ταιριάζει εδώ] είμαστε; Δεν είναι και λίγοι όσοι χορταίνουν με ψίχουλα, μικροκαιροσκόποι, βολεψάκηδες, ανύποπτοι ή και αδιάφοροι για τα σπουδαία που κρύβονται πίσω από τέτοιες βδελυρές ενέργειες της νυν και αεί Δεξιάς.

Γιώργος Σταματόπουλος

Αστείο είναι η ως άνω παράγραφος, αλλά μήπως δεν είναι αστεία η κυβέρνηση και κατά συνέπεια η ζωή μας η ίδια; Τέτοια όμως γελοιότητα [εννοείται το βίντεο με Δούκα και Λιβανό] δεν έχει το ταίρι του· καθρεφτίζει το μεγαλείο και τη «δημοκρατικότητα» της Δεξιάς, όπως επίσης και το βίντεο με τον νέο υπουργό κ. Γεωργαντά. Αυτοί είναι: χυδαίοι, λίγοι, κυνικοί, χωρίς συναίσθημα, βρόμικα αδιάφοροι για το πένθος από την απώλεια ζωής δεκάδων συνανθρώπων. Είναι, εδώ και δεκαετίες -για να μην επιμηκύνω τον χρόνο- η νοοτροπία της Δεξιάς -και ας μη φανεί εμμονή η επιμονή της χρήσης της λέξης αυτής [Δεξιάς]. Απαραίτητη διευκρίνηση: δεν έχουν όλοι οι ψηφοφόροι της Δεξιάς αυτήν την νοοτροπία. Δεν λέω ότι η νοοτροπία αυτή είναι άγνωστη σε άλλα κόμματα, δεν είναι όμως η καθολική νοοτροπία. Οσοι ξεγελάστηκαν από τα περί φιλελευθερισμού και ευρωπαϊσμού ας αναθεωρήσουν -έχει επέλθει η κατάλληλη ώρα [για τη διάσωση της αξιοπρέπειάς τους κυρίως, αλλά και της έννοιας του πολίτη και όχι-άλλο-πια του υπηκόου].

Οσο περνάει ο καιρός και δυσκολεύουν τα πράγματα η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, την αληθινή της υπόσταση, για όσους ψάχνουν βαθύτερα. Πάνε περίπατο δηλαδή η ανάπτυξη τάχα και ο εκσυγχρονισμός στην οικονομία, η αστική ευγένεια και κουραφέξαλα -μόνο τους μέλημα είναι η εξουσία και κατ’ ακολουθία η εκμετάλλευση του κοινωνικού πλούτου για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τους δικούς και φίλους, πάντα προσκυνημένοι στις επιταγές των ολιγαρχών. Δεκάρα δεν δίνουν π.χ. για τα δημόσια νοσοκομεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, χριστιανοί και πατριώτες κατά τ’ άλλα και πολέμιοι της κάθε διαφορετικότητας και της ποικιλίας, της πεμπτουσίας δηλαδή μιας κοινωνίας [της ανθρωπότητας για να εξηγούμαστε].

Μετά την προβολή των δύο αυτών βίντεο, αλλά όχι μόνο εξαιτίας αυτών, είναι καιρός να αποδομηθεί πλήρως η φιλελεύθερη εκδοχή της Δεξιάς και να γίνει καλή συνείδηση όλων ότι έχουμε να κάνουμε με αστοιχείωτους και επικίνδυνους ανθρώπους της πολιτικής ζωής, με γραβατάκηδες ψευταράκους, που θέλουν να εντυπωσιάσουν με εξωτερικό καθωσπρεπισμό -γιατί μέσα τους άστα να πάνε στον διάολο. Φτήνια; Μα, ναι.

efsyn.gr