Ο κ. Τσίπρας και οι «αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ

Ο κ. Τσίπρας και οι «αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ

  • |

Εδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αυτό ανήχθη από πολλούς σε μείζον πολιτικό γεγονός, από όλους σχεδόν. Εντονες οι αντιδράσεις. Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους κατέκριναν τον κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η δουλειά τους, θα πει κανείς, να βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον όποιου τους χαλάει τη σούπα [και ας είναι όλοι τα μεζεδάκια μέσα σε αυτήν τη σούπα του ελληνικού κοινοβουλευτισμού… -αυτό επιδέχεται πολλές ερμηνείες, αλλά ας μην επεκταθούμε και προσθέσουμε κι άλλο ξίνισμα στην εν λόγω σούπα].

Γιώργος Σταματόπουλος

Αυτό δεν έχει σημασία, έχει όμως γούστο, διότι οι δύο ευτραφείς τύποι που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι και «φιλοξένησαν» τον κ. Τσίπρα έδειξαν με τη στάση τους ότι έχουν ξεχάσει [εάν έμαθαν ποτέ] ποιος είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, ότι ένας δημοσιογράφος οφείλει πριν και πάνω από όλα να είναι αντιεξουσιαστής -αν ο όρος δεν [τους] αρέσει, τότε ας πούμε υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων, άλλως δεν είναι δημοσιογράφος αλλά φερέφωνο της εξουσίας.

Παραδεχόμαστε όμως ότι οι δύο αυτοί «συνάδελφοι» είναι καλοί διασκεδαστές και σε αυτό τους βγάζουμε το καπέλο. Υποτίθεται, επιπροσθέτως, ότι είναι αταίριαστοι αλλά δεν υπάρχει πιο ταιριαστό ζευγάρι στην ελληνική τηλοψία. Ολο με κάτι μοντέλα ασχολούνται και κάτι δήθεν αστεία, που αρπάζουν από το διαδίκτυο και γελάνε μόνοι τους και αυτοί -δεν είναι μακριά ο καιρός [ήδη έχει αρχίσει] που θα εισαχθούν στους δέκτες μας τα αμερικανικά κονσερβαρισμένα γέλια. Αυτό που προωθούν οι εν λόγω (χαλάρωση τάχα, ευχάριστες, ανέμελες στιγμές, ιδεολογική μονολιθικότητα, χαζοχαρουμενιές και άλλα αδιάφορα για την κοινωνία) έχει επιτύχει· φαίνεται αυτό και από τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια, που υπηρετούν με ζήλο τη γραμμή της φιλελεύθερης κυβέρνησης· όχι απλώς με ζήλο αλλά με φανατισμό. Κατά τα άλλα, μια χαρά παιδιά είναι, γεμάτα κέφι και χαρά.

Ομως… Δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί κανείς. Πριν από αυτούς στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ είναι ο κ. Οικονόμου, που έχει απλή συνεπωνυμία [έτσι νομίζει] με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ολοι αυτοί υπηρετούν τη δημοσιογραφία -ισχυρίζονται- και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους έτσι και τους πεις ότι δεν τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ότι πάσχει η «δημοκρατικότητά» τους, ότι είναι μονομερείς και εμπαθείς με κάθε αντίθετη άποψη, ότι με τις επιλογές τους υποβιβάζουν το κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο της χώρας. [Για πολιτικό επίπεδο δεν γίνεται λόγος εδώ -θα ήταν κάτι σαν αστείο.]

Ανάγκη πάσα να ανασκουμπωθούν οι δημοσιογράφοι της τηλοψίας· εάν, όπως διαλαλούν, ενδιαφέρονται για την ποικιλία, την αντικειμενικότητα, τη δημοκρατία, την αλήθεια, διάολε, τότε πρέπει και να το αποδεικνύουν καθημερινά και όχι μια στις τόσες [που είναι το άλλοθί τους]. Να κρατήσουν τη στάση που κράτησαν στη χιονόπτωση, τότε δηλαδή που φαινόταν και ήταν κραυγαλέα η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη φρίκη του εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών -η φρίκη αυτή είναι οφθαλμοφανής σε πολλές άλλες περιπτώσες, αλλά οι τηλεοπτικοί τις κάνουν γαργάρα. Ε, ας πάψουν να τις κάνουν γαργάρα, ας αποδείξουν ότι αξίζει που είναι δημοσιογράφοι.

efsyn.gr/