Εκπαιδευτικοί vs σκοταδισμός

Εκπαιδευτικοί vs σκοταδισμός

  • |

Μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΣΚΑΪ, Mega) αλλά και ιστοσελίδες (in.gr) σε ρεπορτάζ τους μιλούν για το θαύμα της εικόνας της Παναγίας που δακρύζει, βάζοντας ειδικούς (sic) να εκτιμούν πως ο λόγος είναι ότι συμπάσχει με τα παιδιά της, δηλαδή όλους τους ανθρώπους. Κλαίμε και εμείς. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για τα σκοταδιστικά και μεσαιωνικά προγράμματα για την προγεννητική αγωγή που ενέκρινε το ΙΕΠ.

Κώστας Ζαφειρόπουλος

Στο πρόσφατο παρελθόν γράφαμε για τους (μετα)φυσικούς, που μιλούσαν για τους «κβαντικούς μέντορες», τους «συμπαντικούς ηθοποιούς», τα «ψηφιδωτά όντα» και βέβαια το αθάνατο ελληνικό DNA. Μαζεύονται πολλά. Πριν από λίγες μέρες σε Γυμνάσιο της Βόρειας Ελλάδας καθηγήτρια Θρησκευτικών επιχείρησε να βάλει μαθητές να παρακολουθούν, εκτός ύλης, βίντεο με ρατσιστικό (αντισημιτικό) και αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο, μέσα από κανάλια στο youtube, με ρήσεις υποτίθεται του Παΐσιου για το «σφράγισμα 666», το όρος «Αλατόμητον» και άλλα φαιδρά και επικίνδυνα. Ευτυχώς, γονείς και ο διευθυντής του σχολείου αντέδρασαν έγκαιρα και εγκαταλείφθηκε κάθε τέτοια ιδέα.

Χθες στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σχεδόν στενοχωρημένη, εξήγησε πως «κανένα σχολείο δεν έχει επιλέξει τα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής» του Αδωνη Γεωργιάδη, τα οποία χαρακτήρισε «επιστημονικά σωστά και παιδαγωγικά κατάλληλα». Διαφήμισε δηλαδή και πάλι στο πανελλήνιο την ιδιωτική εταιρεία ενός υπουργού! «Διέγραψαν από τα σχολεία Κοινωνιολογία, καλλιτεχνικά μαθήματα, Πολιτική Αγωγή, το πιο καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα Ιστορίας που είχε υπάρξει, για να κατεβάσουν θεωρίες για τον… λευκό πρωτάνθρωπο που ζει στην Ελλάδα εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια. Και κάθε τι άλλο εθνικιστικό και ρατσιστικό για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, που ήταν πάντα τα “ανώτερα” στον κόσμο», σχολίασε δικαίως ο Νίκος Φίλης. Μέσα σε αυτόν τον ζόφο υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο: οι καθηγητές και οι μαθητές στη συντριπτική πλειονότητά τους φαίνεται πως γυρίζουν την πλάτη στον αντιεπιστημονισμό, τον σκοταδισμό, την ακροδεξιά ρητορική. Η μάχη συνεχίζεται.

efsyn.gr/