Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ακυρωθεί τώρα η απολιγνιτοποίηση, κανένας πόλεμος μήπως; του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ακυρωθεί τώρα η απολιγνιτοποίηση, κανένας πόλεμος μήπως; του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη

  • |

Η κυβέρνηση των συμφερόντων του αερίου, η Νέα Δημοκρατία, εδώ και δυόμιση χρόνια κάνει ότι της λένε τα αφεντικά της, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση.

Απολύτως ταυτισμένη με τους άγριους «πράσινους» προσανατολισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  οδηγεί τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και στη φτώχεια γενικώς…

Το πράσινο αφήγημα είχε κινδύνους που εντοπίστηκαν από την αρχή, από πολλούς και με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία, απλά επιβεβαιώνονται πολύ νωρίτερα.

Πόλεμοι έγιναν πολλοί στην ιστορία του ανθρώπινου είδους για την ενέργεια, δεν μας εκπλήσσει λοιπόν ακόμη ένας…

Τι περιμένει λοιπόν η κυβέρνηση και δεν παίρνει την απόφαση να ξεκινήσουν και πάλι τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη και να λυθεί το πρόβλημα αυτομάτως;

Τα τάνκερ με το LNG αέριο από την Αμερική, αυτά περιμένει.

Θα είναι πραγματικά τραγικές, για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Ελλάδας, οι συνέπειες από την επιλογή αυτή.

Ένα εισαγόμενο πανάκριβο προϊόν, θα αντικαταστήσει τον δικό μας εγχώριο λιγνίτη.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με μια άλλη διαχείριση των ορυχείων και με πλήρη αποκατάσταση, θα αμβλυνθούν θεαματικά οι αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αξιοποίησης της αντιρρυπαντικής μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5, που πληρώσαμε μάλιστα πάρα πολύ ακριβά, ενάμιση δις ευρώ.

Το σχέδιο της «δίκαιης μετάβασης» για την απολιγνιτοποίηση της χώρας πρέπει πάση θυσία να ακυρωθεί τώρα.

Ο λαός μας πρέπει να δει καθαρά το πρόβλημα, την πιθανή μονιμότητα της τεράστια αύξησης της τιμής του ρεύματος αλλά και τον κίνδυνο της επάρκειας.

Η απεμπλοκή μας από τους τερατώδεις στρατιωτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς, είναι η μόνη λύση.

.kommon.gr/