Ο εξοργιστικός κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο εξοργιστικός κυβερνητικός εκπρόσωπος

  • |

Παραδέχτηκε ο «μεγαλόψυχος» κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η συμπερίληψη στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου του μηνύματος μέλους του Τάγματος ΑΖΟΦ ήταν λανθασμένη -όμως για να δούμε και τη συνέχεια αυτής της παραδοχής: «Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

Γιώργος Σταματόπουλος

Πότε δικαιολογήθηκε και από ποιον η ρωσική εισβολή; Δεν ντρέπεται καθόλου ο καψερός εκπρόσωπος. Μας προέκυψε νέος Αβραμόπουλος, να μιλάει [αερολογεί] δηλαδή επί παντός του επιστητού, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στην ουσία του υπό συζήτηση θέματος. Ετούτος εδώ έχει και την καραμέλα του, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος φταίει για όλα τα δεινά του τόπου. Το ποιος είναι εξοργιστικός και ανέντιμος το αντιλαμβάνεται, χωρίς μεγάλη δυσκολία, ο πάσα ένας, όσο κι αν δε διακρίνεται από ευφυΐα περί την πολιτική και την επικοινωνία.

Απαντάει εύκολα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ό,τι κι αν τον ρωτήσουν και δε φαίνεται να χολοσκάει που δεν έχει ούτε μισό επιχείρημα στις ανταπαντήσεις του, του αρκεί να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα και την αριστερή ιδεολογία, όπως κάνουν τα ακροδεξιά φιντάνια του πρωθυπουργού, όλα σε υπουργικές θέσεις -στα αχνάρια τους βαδίζει και ο φέρελπις πολιτικός της σκληρής Δεξιάς [ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια ήπια Δεξιά]. Και βεβαίως, δε διστάζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, παρότι γύρω του βοά μια άλλη αλήθεια, εξόχως αντικειμενική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα διαδραματισθέντα στο ελληνικό κοινοβούλιο με την ανεπίτρεπτη εμφάνιση του ναζιστή «αγωνιστή». Η αλήθεια αυτή δεν είναι άλλη από την αδυναμία της κυβέρνησης να αρνηθεί την εμφάνιση του ναζιστή στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτό έχει κάτι να απαντήσει; Όχι, βεβαίως, μια και ο ναζισμός, έστω κάποια απισχναντική μορφή του, έχει εμφιλοχωρήσει στο κόμμα του και είναι όλα μια χαρά για τον ίδιο αλλά και για τους προϊσταμένους του -καμία αναφορά στο γεγονός από τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κάποιες φτωχές δικαιολογίες, ότι δήθεν έμαθαν για τα βίντεο 10 λεπτά πριν από την ομιλία, ούτε σε μικρά παιδιά δεν ευσταθούν. Αν δηλαδή στα βίντεο βλέπαμε ειδεχθή εγκλήματα ή ξέρω ’γώ τι άλλο προκλητικό και ανήθικο, τι θα έλεγαν στον ελληνικό λαό; Ήξεραν άρα, αλλά το θεώρησαν φυσιολογικό και πολιτικά επιτρεπτό -αυτοί είναι οι άνθρωποι της Δεξιάς [ειδικά αυτής της κυβερνώσας Δεξιάς, ας μη γελιόμαστε]. Δεν έχει τσίπα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το γνωρίζουν αυτό όσοι τον τοποθέτησαν σε αυτήν τη θέση -τα πάει μια χαρά, αφού δε λέει τίποτα και στρέφεται και εναντίον του μισητού Τσίπρα [κυρίου Τσίπρα, μην τον αδικούμε]. Δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει το πολιτικό του μέλλον, είναι βέβαιο όμως ότι θα μεγαλουργήσει στα δεξιά παραληρήματα του κόμματος που τον ανέδειξε.

Όλοι τάσσονται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, να μην επισημάνουν όμως και το ολοκληρωτικού τύπου πολίτευμα της τελευταίας; Να γίνουν όλα ρημαδιό στο όνομα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ; Θα απαγορευθεί η ανεξάρτητη σκέψη;

efsyn.gr/