«Ευχαριστούμε κ. Ζελένσκι για τα αποκαλυπτήρια»

«Ευχαριστούμε κ. Ζελένσκι για τα αποκαλυπτήρια»

  • |

Το «Ελευθερία ή Θάνατος» δεν ειπώθηκε για αυτούς που διαφημίζουν ναζί και βασίζονται σε αυτούς.
 
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε της Ουκρανίας,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την σημερινή σας ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων. Το λέμε και το εννοούμε αυτήν την φορά.

Θέμης Τζήμας

Πρέπει να ομολογήσουμε πως όταν μάθαμε πως θα μιλούσατε στο κοινοβούλιο της χώρας μας υπήρξαμε κάθετα αρνητικοί. Δεν μας πολυαρέσουν οι σκηνοθετημένες ομιλίες ηγετών, οι οποίοι ελάχιστο ενδιαφέρον έχουν για τα δίκαια του λαού μας, που έχουν ως πρότυπο το κράτος του Ισραήλ, που ελέγχονται από τον πρέσβη των ΗΠΑ και όχι από τους εκλογείς τους (άλλωστε τέτοιους ηγέτες έχουμε συνήθως και εμείς πλέον) και που απαγορεύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Παρεμπιπτόντως και τέτοιους είχαμε και εμείς. Μας τους είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ για επτά χρόνια – είδατε ομοιότητες; Τελικώς έκαναν ένα πέρασμα από την φυλακή και οι περισσότεροι πέθαναν ήσυχοι στα σπίτια τους.

Ωστόσο σήμερα, με την ομιλία σας, όχι μόνο δεν επιβεβαιώσατε τις ανησυχίες μας, αλλά αντιθέτως μας γεμίσατε με χαρά και θα σας εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Στην πατρίδα μας έχουμε μια πολύ πικρή εμπειρία από τον ναζισμό-φασισμό. Και παρότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να ξαναγραφτεί η ιστορία μας, τους βασικούς δωσιλόγους και ντόπιους ναζιστές, που βέβαια ήταν σχεδόν «αρσακειάδες» μπροστά στους δικούς σας, δεν τους θεωρούμε ήρωες.

Παρότι δε για κάποια ντροπιαστικά χρόνια είχαμε και ναζιστικό κόμμα στην Βουλή, τελικά πετύχαμε (μετά από τις δολοφονίες Ελλήνων και ξένων) να βάλουμε τα ηγετικά του στελέχη στην φυλακή. Γενικώς, οι ναζιστές δεν μας πολυαρέσουν.

Έχουμε βεβαίως στην αστυνομία και σε μικρότερο βαθμό και στον στρατό οπαδούς αυτού του κόμματος, αλλά κατά βάση κρύβονται και τους κρύβει και το κράτος μας, όσο μπορεί. Ο λαός μας πάντως δεν τους θαυμάζει στην πλειοψηφία του, ούτε τους έχει σε πρώτη θέση – προς το παρόν τουλάχιστον.

Από το 2014, όταν οι ομοϊδεάτες σας, όπως αποδείχτηκε, με την καθοδήγηση του κ. Πάιατ και της κ. Νούλαντ οργάνωσαν στην πατρίδα σας πραξικόπημα, του οποίου πολιτικό και διαφημιστικό προϊόν είστε και εσείς, πάλι η πλειοψηφία του λαού μας δεν χάρηκε πολύ. Μάλιστα είχε γίνει αρκετά γνωστό τότε, ότι ο πυρήνας κρούσης για το πραξικόπημα και το νέο πολιτικό καθεστώς στο Κίεβο δεν ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές ή νέες και νέοι που τους αρέσει η ποίηση και η Ε.Ε., αλλά νεοναζιστές, οι οποίοι από καιρό οργανώνονταν από την CIA.

Με το που ξεκίνησε όμως η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου όλα αυτά ξεχάστηκαν. Φιλελεύθεροι και «φιλελεύθεροι», αριστεροί και κυρίως «αριστεροί», μας αποκαλούσαν, όλους όσοι επιμέναμε να τα θυμόμαστε αυτά, από πράκτορες του Πούτιν έως εχθρούς της πατρίδας και της ελευθερίας. Τι και αν στην Ουκρανία εξασκείστε στο σπορ του δεσίματος ανθρώπων σε κολώνες και του δημόσιου εξευτελισμού τους; Τι κι αν εκτελείτε αιχμαλώτους πολέμου; Τι κι αν το κράτος σας έχει σκοτώσει χιλιάδες από το 2014; Τι κι αν προσπαθούσαμε να θυμίσουμε ότι οι προκάτοχοί σας είχαν εντάξει τα νεοναζιστικά τάγματα στις επίσημες κρατικές, στρατιωτικές δομές ήδη από το 2014 και όχι πριν ένα μήνα λόγω του πολέμου; Στην καλύτερη περίπτωση θεωρούμασταν χρήσιμοι ηλίθιοι του Πούτιν, στην χειρότερη ψεύτες.

Ώσπου ήρθατε εσείς ο ίδιος στην Βουλή των Ελλήνων και επιλέξατε να μας επιδείξετε αυτό που θα λέγαμε (με όρους που σας είναι οικείοι) την «βιτρίνα» του κράτους σας. Αυτούς που δεν ανέχεστε απλώς, αλλά προβάλετε στα ξένα κράτη ως τους ήρωές σας: τους ναζιστές μαχητές του Αζόφ. Σκηνοθετήσατε ένα ωραίο βίντεο με δύο κυρίους που μας το είπαν υπερηφάνως: Πολεμάμε με το τάγμα Αζόφ.

Έίχαν μάλιστα και το θράσος να αντιστρέψουν το νόημα τον λέξεων και της ιστορίας, κάνοντας λόγο για “ρωσικό ναζισμό”, διαγράφοντας με μαγικό τρόπο το τίμημα των 27 εκατομμυρίων νεκρών που κατέβαλε η σύμμαχός μας στον Β΄’ Παγκόσμιο Πόλεμο Σοβιετική Ένωση μέχρι να επιτύχει τη θανάτωση του τέρατος στο ίδιο το Βερολίνο.

Και μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση για να καλυφθεί η ίδια και να καλύψει και εσάς (σας εγγυώμαι ότι επικράτησε πανικός μεταξύ πρεσβείας των ΗΠΑ και Μεγάρου Μαξίμου) μας εξήγησε ότι δεν πρέπει να μας παραξενεύει που μας εμφανίσατε νεοναζί μαχητές να μιλήσουν στην Βουλή μας, διότι το τάγμα Αζόφ αποτελεί επίσημο τμήμα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Μα αυτό ακριβώς λέγαμε κι εμείς: δεν είναι ένα κόμμα οι ναζί στην πατρίδα σας. Δεν είναι παράπλευρο προϊόν. Βρίσκονται στον πυρήνα, στο κέντρο αναφοράς του πολιτικού σας συστήματος. Του κράτους σας.

Όταν το λέγαμε εμείς δεν μας πίστευαν πολλοί. Τώρα το είπατε εσείς, ο πλέον αρμόδιος. Σας ευχαριστούμε λοιπόν που μας διαφωτίσατε.

Ευχαριστούμε επίσης που μας διαφωτίσατε και για την κυβέρνησή μας – συχνά το κάνουν αυτό ξένοι στην Ελλάδα ιστορικώς. Ο πρωθυπουργός μας, βλέπετε, έσταζε μέλι για εσάς και τον Αζοφιστή μαχητή σας με το που τελειώσατε. Εμείς, στην Ελλάδα, έχουμε δημοκρατικό τόξο εσωτερικού και αμερικανοναζιστικό τόξο εξωτερικού.

Επίσης δείξατε και στους πλέον αφελείς συμπολίτες μας πόσο υπολογίζεται η Βουλή μας διεθνώς. Τόσο, ώστε ξένοι ηγέτες να φέρνουν κάθε καρυδιάς καρύδι για να το διαφημίσουν. Σύντομα ίσως, σωματέμποροι, traffickers και άλλοι, να ενημερώσουν επίσης τους βουλευτές μας για τις ασχολίες τους. Εσείς πάντως κάνατε την αρχή και σας το αναγνωρίζουμε.

Μια τελευταία υπενθύμιση: αντιλαμβανόμαστε ότι μεταξύ βραβείων Γκράμι και διαφορών κοινοβουλίων που μιλάτε δεν έχετε πολύ χρόνο για διάβασμα. Σας πετάνε μια ατάκα από την ιστορία κάθε λαού και την επαναλαμβάνετε. Το «Ελευθερία ή Θάνατος» δεν ειπώθηκε για αυτούς που διαφημίζουν ναζί και βασίζονται σε αυτούς. Θα μπορούσατε να πείτε κάτι άλλο αντί για αυτό. Τον όρκο των ταγματασφαλιτών στην Ελλάδα. Θα ταίριαζε καλύτερα με την σημερινή σας παρουσία.

Με τις ευχαριστίες μας και πάλι,

Και ελπίζουμε να μας διαφωτίζετε διαρκώς,

Οι Έλληνες ευγνωμονούντες.

kosmodromio.gr