Φασιστικά τείχη στα μυαλά των ευρωπαίων πολιτών

Φασιστικά τείχη στα μυαλά των ευρωπαίων πολιτών

  • |

Σήμερα, στο επίπεδο του καθημερινού ανθρώπου, ενστερνισμός της φασιστικής συμπεριφοράς δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ακτιβισμός με συμμετοχή σε τάγματα εφόδου και πογκρόμ. Διαφαίνεται μάλλον ένας απομονωτισμός, μοναχικοί άνθρωποι ή ολιγομελείς εστίες, οι οποίες δεν αλληλεπιδρούν ψυχικά μεταξύ τους και οι οποίες έχουν αναθέσει την προστασία των φανταστικών ή και πραγματικών συμφερόντων τους, στον Καπιταλισμό / Ιμπεριαλισμό με μία λέξη στο Σύστημα ή πιο σωστά στον Μεγάλο Αδελφό.

Κώστας Κάππας

Η ανάθεση αυτή, η οποία δυστυχώς αφορά σε μεγάλα ποσοστά των πληθυσμών των κρατών – μελών της ΕΕ, συνοψίζεται στο εξής: “Προστατεύστε τα κεκτημένα μας (κουτσουρεμένα ή όχι, δεν έχει σημασία) από κάθε παρείσακτο / διαφορετικό: αντι-ευρωπαίο, παραβάτη κοινού ποινικού δικαίου, λαθρομετανάστη, μη-ευρωπαίο, μη χριστιανό, μη-λευκό. Για να το επιτύχετε, φυλακίστε, βυθίστε βάρκες, αναστείλετε άρθρα του Συντάγματος, απαγορεύστε πορείες και απεργίες, εντείνετε την αστυνομοκρατία, κάντε ότι είναι αναγκαίο. Εν λευκώ.”.

Τι πήγε στραβά έως τώρα για τον Μεγάλο Αδελφό και καταφεύγει στο τελευταίο όπλο του, την αναβίωση του φασισμού; 75 χρόνια μόνο τοπικοί πόλεμοι μετά τον Β’ ΠΠ, στασιμοπληθωρισμός, ένα αντίπαλο δέος (ΕΣΣΔ) που κατέρρευσε μεν  αλλά άφησε μια τεράστια ιστορική παρακαταθήκη δε, μία αυτοκρατορία που βαίνει προς την δύση της (ΗΠΑ / δολάριο) και μία άλλη απρόσμενη και μη ελεγχόμενη που ανατέλλει (Κίνα / γιουάν). Όλα αυτά οδήγησαν τον Μεγάλο Αδελφό σε απόγνωση και στην αναγκαιότητα να κάνει άμεσα κάτι.

Σημείο καμπής υπήρξε ο σκληρός νεοφιλελευθερισμός της Θάτσερ και η φράση της – μαχαίρι στον ανθρώπινο πολιτισμό: “Δεν υπάρχει κοινωνία, παρά μόνο το άτομο”. Το έκανε πράξη (όπως και οι μιμητές της σε ολόκληρο τον “ελεύθερο” κόσμο) διαλύοντας συνδικάτα, καταργώντας συλλογικές συμβάσεις και υπογράφοντας ατομικές, μειώνοντας δραματικά την υγειονομική περίθαλψη και την σύνταξη, δημιουργώντας στρατιές κακοπληρωμένων και ανέργων και οδηγώντας τεράστιες  μάζες ανθρώπων στην ψυχολογική μιζέρια, στην μάχη της επιβίωσης, χωρίς κουράγιο για αξιολόγηση της μεγάλης εικόνας και στο “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Ήταν πολύ εύκολο πλέον, πάνω σε αυτό το εφιαλτικό υπόβαθρο, να στηθεί ο παραμορφωτικός καθρέπτης. Η Ευρώπη θέλει να φαντάζει ως ζεστή “φωλιά” για τους πολίτες της, παρ’ όλη την ασφυκτική ζωή τους εντός των τειχών. Ο Μεγάλος Αδελφός, με σταθερή περιοδικότητα, εμφανίζει στους αποπροσανατολισμένους πολίτες της ΕΕ, “λύκους γύρω από το μαντρί”: Σοβιετική αρκούδα και κομμουνιστική απειλή στην αρχή, διεθνής τρομοκρατία στην συνέχεια, μουσουλμανικός φανατισμός, οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες, ρωσικός επεκτατισμός.

Δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι, όλα μα όλα, αυτά τα “αρπακτικά όρνεα” πάνω από τα κεφάλια των ευρωπαίων πολιτών είναι, αμέσως ή εμμέσως, γέννημα – θρέμμα του ίδιου του Καπιταλισμού/Ιμπεριαλισμού: Στόχευση της ΕΣΣΔ, ψυχρός πόλεμος και εξοντωτικός ανταγωνισμός στρατιωτικής υπεροχής, πραξικοπήματα στην μισή υφήλιο και βάπτισμα των ντόπιων απελευθερωτικών κινημάτων σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εργαλειοποίηση της θρησκείας, δαιμονοποίηση του Κορανίου αλλά και χρηματοδότηση των Μουτζαχεντίν και Ταλιμπάν, κατηγορίες για αλλοίωση της πολιτιστικής ταυτότητας και κοινωνικής σύνθεσης της Ευρώπης από τους “λαθρομετανάστες”, έστω και εάν οι χώρες προέλευσής των τελευταίων καταστράφηκαν οικονομικά ή και στρατιωτικά από αυτόν τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό, περικύκλωση και στραγγαλισμός της Ρωσίας με 14 νέες χώρες στο ΝΑΤΟ στο μαλακό της υπογάστριο, πραξικόπημα το 2014, χρηματοδότηση του φασισμού και προσπάθεια εγκατάστασης πυρηνικών βάσεων στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής περιχαράκωσης της ΕΕ είναι οι, για πολλούς γελοίοι, αφορισμοί σε κάθε τι που θυμίζει Ρωσία. Και όμως! Η απαγόρευση του …Τολστόι, η ματαίωση παράστασης της “Λίμνης των Κύκνων”, η απόλυση της ρωσίδας μετανάστριας και ο αντικομμουνισμός απέναντι στους …ρώσους ολιγάρχες δεν είναι αστειότητα ή σύγχιση στο μυαλό του Μεγάλου Αδελφού.

Είναι η μελετημένη πολιτική που λέει “Δεν υπάρχει τίποτα θετικό έξω από την ΕΕ. Δεν υπάρχει πολιτιστική κληρονομιά (ρώσοι κλασσικοί, άραβες ποιητές, ανατολίτικη μουσική), δεν υπάρχει πολιτική και κοινωνική κληρονομιά (υπαρκτός σοσιαλισμός, συλλογικότητες, συνδικάτα, αντι-ιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά κινήματα, δεν  υπάρχει ιστορία (συντριβή ναζισμού κυρίως από την ΕΣΣΔ, Βιετνάμ, Καμπότζη, Νικαράγουα, πραγματικοί οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου, …)”.

“Υπάρχουν μόνο λύκοι. Η πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική και ιστορική προβιά που φορούν οι μοχθηροί λύκοι είναι μόνο για να σας ξεγελά”

Αυτή η ζοφερή πλύση εγκεφάλου στρογγυλεύει τις γωνίες και μειώνει τις αντιστάσεις των πιο ανώριμων και πιο αγχωμένων στρωμάτων του πληθυσμού, καθώς ο Μεγάλος Αδελφός επιστρατεύει το ύστατο όπλο του τον φασισμό με όλο το συνακόλουθο οπλοστάσιό του, τον φόβο, την βία, την προβοκάτσια, τον βαθύ συντηρητισμό και την εθνοκαπηλεία:

Οι δολοφόνοι ναζιστές του ΑΖΟΦ βαπτίζονται “μαχητές” και εντάσσονται στον τακτικό ουκρανικό στρατό, η ΛεΠέν δεν θα αργήσει να πάρει την εξουσία στην κοιτίδα της ΑΣΤΙΚΗΣ Δημοκρατίας με την ψήφο (!) του γαλλικού λαού, οι βιασμοί, οι πυρπολήσεις ανθρώπων, οι χιλιάδες σφαγές ρωσόφωνων από τους ουκρανούς ναζί αποσιωπώνται και αποδίδονται στον εχθρό, οι βομβαρδισμοί σχολείων και νοσοκομείων στην Γιουγκοσλαβία και οι εν ψυχρώ βυθίσεις σαπιοκάραβων φορτωμένων με πρόσφυγες από τους Ιταλούς δεν οδηγούν σε καμία ηθική κρίση στους κόλπους της ΕΕ, η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε πολεμικές επιχειρήσεις που αφορούν όχι στην δική της ελευθερία αλλά στην ελεύθερη διακίνηση του αμερικανικού φυσικού αερίου, η Ολμπράιτ δήλωνε ότι οι θάνατοι των 500.000 παιδιών (!!!) που προκάλεσε η βάρβαρη αμερικανική επίθεση και κατοχή του Ιράκ “ήταν αναγκαίο κακό για την επίτευξη των στόχων μας”, οι χρυσαυγίτες σφάζουν αλλά απολύονταιι από τις φυλακές ο ένας πίσω από τον άλλο, ναζί βγάζουν πύρινους λόγους στην ελληνική Βουλή, η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και αυτό εκτός από τους συγκινημένους πολίτες το διαλαλούν και οι απόγονοι των δοσιλόγων, βραβευμένοι δημοσιογράφοι (ιδέ Θωμάς Σιδέρης της ΕΡΤ) οδηγούνται σε παραίτηση γιατί έθιξαν τον ΑΖΟΦ και τον χαρακτήρισαν …φασίστα.

Η Δράση φέρνει Αντίδραση. Είναι νόμος της Φυσικής και της Κοινωνίας. Όσο είχαμε κάτι να χάσουμε λέγαμε “καλά είμαστε, υπάρχουν και χειρότερα”. Όμως οι μισθοί και οι συντάξεις πλέον δεν φτάνουν για νοίκι, ΔΕΗ και φαγητό. Τα υπόλοιπα είναι πολυτέλεια. Οι γάμοι και οι γεννήσεις στην χώρα μας μετατέθηκαν λόγω πενίας κατά μέσον όρο μία δεκαετία αργότερα, συνεισφέροντας στην γήρανση και στην σωματική εξασθένηση του πληθυσμού. Τα ψυχοφάρμακα και η ενδοοικογενειακή βία ευδοκιμούν σε ένα περιβάλλον απλήρωτων ατελείωτων υπερωριών, εποχικής εργασίας ή ανεργίας. Το 32% των παιδιών στην χώρα μας “δεν τρώει καθημερινά σύμφωνα με την όρεξή του” (ορολογία ΟΗΕ).

Τι περισσότερο μπορούν να μας κάνουν στο μυαλό, στην καρδιά και στο στομάχι, από ότι μας έκαναν ήδη; Και όμως μπορούν, γιατί είναι αχόρταγοι. Ας τα πάρουμε όλα μαζί πίσω, πριν συνηθίσουμε και φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε την Δημοκρατία Ουτοπία και τον φασισμό φυσιολογική καθημερινότητα.

http://artinews.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος