Τα θύματα της αρεσκείας μας

Τα θύματα της αρεσκείας μας

  • |

Κάποιος μεγαλόσχημος έπρεπε επιτέλους να το πει. Και το είπε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Η Δύση δε δίνει την ίδια προσοχή στις ζωές των μαύρων και στις ζωές των λευκών. (…) Όλη η προσοχή που δίνεται στην Ουκρανία είναι φυσικά πολύ σημαντική, γιατί έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ούτε ένα κλάσμα αυτής της προσοχής δε δίνεται στο Τιγκράι, στην Υεμένη, το Αφγανιστάν, τη Συρία και σε άλλες πληγείσες χώρες», είπε προχθές σε συνέντευξη Τύπου ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, Αιθίοπας στην καταγωγή και συγκεκριμένα από την περιοχή του Τιγκράι, όπου μαίνεται ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος. Για να καταλήξει σε ένα θλιβερό συμπέρασμα: «Οφείλω να είμαι ευθύς και ειλικρινής, ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ανθρώπινη φυλή. Κάποιοι είναι πιο ίσοι από άλλους».

Κορίνα Βασιλοπούλου

Πολλές φορές έχουμε δει τις τραγωδίες ανά τον πλανήτη να ζυγίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με τη γεωγραφική, αλλά και την πολιτισμική γειτνίαση, το χρώμα και τη θρησκεία των θυμάτων, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία κατέδειξε σε όλο του το μεγαλείο την υποκρισία του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου. Η Πολωνία, που έστηνε φράχτες για να μην περάσουν τα σύνορά της πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, καλοδέχεται τους λευκούς, χριστιανούς πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ο Μπάιντεν κατηγορεί τον Πούτιν για γενοκτονία και δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με αυτήν την ξαφνική έκρηξη επιλεκτικής ευαισθησίας, αναλογιζόμενος τα αμέτρητα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι ΗΠΑ εκτός των συνόρων τους. Κονδυλοφόροι και διανοούμενοι, που δεν έδωσαν ποτέ δεκάρα για Παλαιστίνιους, Σύρους, Κούρδους, Αφρικανούς, χύνουν ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων και κατηγορούν ως «πουτινάκι» όποιον δε φωνάζει «ζήτω το ΝΑΤΟ» και δεν έχει την ουκρανική σημαία στους λογαριασμούς του στα σόσιαλ.

Μια απορία μόνο τριγυρίζει στο μυαλό μου από προχθές. Πώς δε βγήκε ακόμα κανένας από όλους αυτούς τους σπουδαίους να αποκαλέσει τον διευθυντή του ΠΟΥ πουτινόφιλο, ρωσόδουλο και να υπονοήσει ότι χρηματίζεται με ρούβλια;

efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος