Ραντεβού στα στουρναράδικα!

Ραντεβού στα στουρναράδικα!

  • |

Δεν είναι ότι δεν τους αντέχω. Είναι πως κάθε φορά που τους ακούω, το στομάχι μου γεμίζει πεταλούδες. Και μετά, αυτές τις πεταλούδες τις τρώνε κάτι μαύρα νυχτεριδόνια, που έρχονται κατευθείαν απ’ την κόλαση. Κι αυτά τα νυχτεριδόνια τα τρώνε κάτι ποντίκαροι, που βγαίνουν από τους υπονόμους της Πανούκλας του Καμί – και νιώθω ακόμη χειρότερη αηδία, καθώς είναι σαν ποντίκια να τρων ποντίκια… Μην τα πολυλογώ, η ιστορία τελειώνει με κάτι ζόμπι-δεινοσαύρους και κανένας μετεωρίτης δεν έρχεται να σώσει το ανθρώπινο είδος απ’ αυτούς, αλλά αναγκαζόμαστε να συνυπάρχουμε μαζί τους και ο σώζων εαυτόν σωθήτω… Αυτά νιώθω στο στομάχι μου πλέον, κάθε που τους ακούω. Γι’ αυτό θα αφεθώ στον οραματισμό. Θα φτιάξω έναν επίπλαστο, δικό μου-καταδικό μου κόσμο, που καμία απολύτως σχέση δεν θα έχει με αυτόν εδώ, που τον διαφεντεύουν αυτοί εκεί, που τους ψηφίζουν κάποιοι παραπέρα και που όλοι μαζί μού δημιουργούν ναυτία με κάτι ζόμπι-δεινοσαύρους να έχουν κατοικοεδρεύσει στο στομάχι μου.

Νόρα Ράλλη

Εστω λοιπόν ότι ζούμε σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα και πολίτες κατευχαριστημένους με το πολίτευμα και με όσους το διαφυλάσσουν. Αυτή η χώρα δεν έχει μόνο δημοκρατία αλλά έχει και μια Νέα Δημοκρατία για να διαφυλάσσει την άλλη, την παλιά, την παλιοδημοκρατία, για την οποία πολέμησαν κάτι ψυχικά ασθενείς και πολιτικά ασταθείς, που δεν είχαν φίλους και γι’ αυτό τους έβαζαν όλους μαζί σε κάτι μεγάλα κτίρια και κάτι μικρά νησάκια, ώστε να κάνουν παρέες. Αλλά ως παλαιοδημοκράτες, έκαναν τελικά παλιοπαρέες, γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν τους θέλει και τους έχει βάλει πάλι όλους μαζί, σε ένα κόμμα που είναι τοξικό, μπας και τους πιάσει όλους μαζί κοκίτης από τις πολλές τοξίνες και πεθάνουν από τον βήχα και την παχυσαρκία.

Ολοι οι υπόλοιποι πολίτες, όμως, δεν βήχουν ποτέ (τους έχει κοπεί ο βήχας), τρώνε εξαιρετικά υγιεινά και αθλούνται καθημερινά, όπως τους είπε να κάνουν ο πρωθυπουργός τους, την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Για να το καταφέρει μάλιστα αυτό, ακρίβυνε τόσο το ρεύμα, ώστε να μη μαγειρεύουν και να τρων τα πάντα ωμά, άρα χωρίς τοξίνες. Ακρίβυνε και τη βενζίνη, ώστε να πηγαίνουν παντού με τα πόδια και να μην παχαίνουν. Ακρίβυνε και την ενέργεια, ώστε να μην κάθονται αραχτοί μέσα σε ένα ζεστό σπίτι τον χειμώνα και σε ένα δροσερό το καλοκαίρι κι έτσι να μένουν σε φόρμα. Και οι πολίτες είναι πολύ, μα πάρα πολύ ευχαριστημένοι με όλα αυτά τα πρωτοποριακά και κάθε τόσο βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν!

Επειδή όμως ο πρωθυπουργός ξέρει, έβαλε την οικογένειά του (για να μην κουράζει άλλους πολίτες) να φυλάει τη νέα δημοκρατία του από εξωτερικούς εχθρούς, που τελικά δεν είναι εξωτερικοί αλλά εσωτερικοί. Κι αυτοί, οι της οικογένειας, παρακολουθούν αυτούς τους εχθρούς, αλλά ο πρωθυπουργός, ακριβώς επειδή ξέρει, είπε πως δεν ξέρει, γιατί είναι ταπεινός και μετριόφρων και δεν θέλει να λέει συνέχεια ότι όλα τα ξέρει. Οπότε οι πολίτες είναι ακόμα πιο ευχαριστημένοι και όλοι το ξέρουν (και αυτός, αλλά δεν το λέει) ότι θα τον ξαναψηφίσουν. Αλλά για να μη γίνει κάποιο λάθος, αυτοί της οικογενείας είναι έτοιμοι να νοθέψουν τ’ αποτελέσματα και τότε η αντιπολίτευση (στην οποία έχουν μαζευτεί όλοι εκείνοι οι τοξικοί τύποι που όλο βήχουν) αρχίζει νέες τοξικότητες, αλλά ευτυχώς οι δημοσιογράφοι (108 είναι όλοι κι όλοι) κάνουν πρωτοσέλιδο πως οι συντάξεις θ’ αυξηθούν και μια και δυο και τρεις κι εφτά κι οχτώ και δέκα φορές και πως οι Τούρκοι θα μας πάρουν τις γυναίκες για να φτιάχνουν ελληνικό καφέ και μπακλαβά ελληνικό στην Τουρκία και πως το Βρετανικό Μουσείο θα επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Παπαχρήστου από κάτι άκρες που έχει στο κυλικείο του μουσείου.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν πια φοιτητές στα Πανεπιστήμια, μόνο μπάτσοι, δεν υπάρχουν ούτε νοσοκομεία, γιατί οι άρρωστοι πεθαίνουν, άρα δεν υπάρχουν άρρωστοι, κι επειδή όλα αυτά κάποιοι (αρκετοί ακόμα) τα πιστεύουν… καλή αντάμωση στα στουρναράδικα!

https://www.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.