Αντιθέσεις…

Αντιθέσεις…

  • |

Αθήνα: Σατωβριάνδου και Μάρνη, η απελπισία προσπαθεί να ζεσταθεί με νάιλον, χαρτόκουτα, βρώμικες κουβέρτες και παραισθησιογόνα. Σκοτάδι. Οι τηλεοπτικοί προβολείς σβηστοί. Στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας δεν είναι τα κοινωνικά θέματα: η φτώχεια, η πείνα, η αστεγία, οι εξώσεις…. Πάλι θα δραματοποιηθεί ο φόβος του «άλλου» – Πριν ήταν η «Βόρεια Μακεδονία», τώρα η Τουρκία- που θα δημιουργήσει μαζική αγχώδη διαταραχή. Ο εθνικισμός ρίχνει νερό στον εκλογικό μύλο τόσο του Μητσοτάκη όσο και του Ερντογάν. Γι’ αυτό και οι δύο επενδύουν στην κινδυνολογία και τον «εθνικισμό».

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Αράχωβα: Ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο μαρσάρει άγρια. Φεράρι αναφωνούν ενθουσιασμένοι κάποιοι από το πλήθος. Άουντι λένε οι επαΐοντες. Η άνω μεσαία τάξη στριμώχνεται στους στενούς δρόμους της «Μυκόνου του χειμώνα». Στα καφέ σχολιάζουν τον τελευταίο οδηγό Michelin, τον διάσημο κατάλογο των καλών γαστρονομικών διευθύνσεων. Τελικά, σχεδόν όλοι θα προτιμήσουν τον πλούτο της τοπικής γαστρονομίας και τα κοψίδια!

Εν τω μεταξύ: Στα βουνά οι θηριώδεις ανεμογεννήτριες κρύβουν το πρώτο φεγγάρι του χρόνου. Διαβάζω (Η Καθημερινή) ότι το πανέμορφο Καστρί στη νότια Εύβοια έγινε «νεκροταφείο» ανεμογεννητριών! Το ίδιο θα συμβεί κι εδώ, γύρω από τον Παρνασσό. Καταστρέφουμε τη φύση, καταστρέφουμε την ομορφιά…

Δελφοί: Ένα ζευγάρι νεαρών τουριστών ακουμπάει στο κιγκλίδωμα και κοιτάζει για ώρα το ηλιοβασίλεμα. Πάνω τα βουνά, κάτω η θάλασσα της Ιτέας. Στο πρόσωπό τους έχει αποτυπωθεί ο θαυμασμός, η γαλήνη του τοπίου, η ηδονή του βλέμματος. Στον ορίζοντα σχηματίζεται μια φωτεινή γραμμή. Ο κόσμος χρωματίζεται μαγικά. Το κορίτσι αναζητά το χέρι του συντρόφου της. Το βλέμμα, η αφή, η ολοφράση «σ’ αγαπώ», η ποίηση μια γλώσσα μέσα στη γλώσσα, ένα φιλί κι ο έρωτας που επαναεφευρέθηκε.

Η ομορφιά που σώζει τη ζωή και την καταστρέφουμε…

http://artinews.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος