Για τα debate

Για τα debate

  • |

Στις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης, 9 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από συμφωνία της άτυπης Διακομματικής Επιτροπής. Για το debate ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Χθες, Παρασκευή (04/09/2015) η άτυπη Διακομματική, κατέληξε σε συμφωνία για «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δήλωσε, δια του εκπροσώπου του, διατεθειμένος να επιφέρει τροποποίηση στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ώστε να «απελευθερωθεί» η ημερομηνία, που θα επιτρέπει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – με εξαίρεση τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο – να πάρουν μέρος σε αυτή.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 9ης Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στη σημερινή (05/09/2015), νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής (στις 12:00 το μεσημέρι).

Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα εξής:
– Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ
– Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)
– Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.
– Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10:00 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα
– Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος -Δημόσια διοίκηση, Οικονομία – Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική.

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

newsbomb.gr