Έκαναν ρεσάλτο στην καρέκλα με πρόσχημα την ανυπακοή για να μας εκπαιδεύσουν στην “υπακοή”

Έκαναν ρεσάλτο στην καρέκλα με πρόσχημα την ανυπακοή για να μας εκπαιδεύσουν στην “υπακοή”

  • |

Η κυβέρνηση του ψεύδους, της προπαγάνδας, του άκρατου λαϊκισμού, του ρεφορμισμού και της ισοπέδωσης, προσπαθεί και κοντεύει να τα καταφέρει να μας πείσει ότι η ιστορία δεν γράφεται όπως μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, με  αντίσταση, αγώνα και ανυπακοή,   αλλά με την παράδοση, την  απόλυτη υπακοή και την υποταγή.                                                         

 * Από την ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας περάσαμε στη ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής και κοινωνικής πάλης πάλης από μια λοβοτομημένη, αδίστακτη, πολιτικά επικίνδυνη και κοινωνικά ανάλγητη, εγκληματική ομάδα προθύμων.

Τάσος Καραγιώργος* 

Αν κάτι μπορεί να χωρίζει τη σημερινή κυβέρνηση από τους προκατόχους της, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η νομή και η διαχείριση της εξουσίας και η μοιρασιά της πίτας.

Σε όλα τα άλλα είναι ίδιοι και βέβαια, τα βρίσκουνε, με κοινό αφεντικό στόχο και προσανατολισμό, πολύ καλά περιχαρακωμένοι και απόλυτα προστατευμένοι από όσους ξόρκισαν μέχρι τα χτες,  προκειμένου να ισοπεδώνουν ανεμπόδιστα.

Η άλλοτε ευφάνταστη, επαναστατημένη πολιτικά και κοινωνικά ανυπάκοη αρμάδα του Τσίπρα, σήμερα αποδεικνύεται πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ‘’βαθιά αυταπατημένη’’ ευπροσάρμοστη, πρόθυμη, εύκολα αφομοιώσιμη, απόλυτα συστημική και περισσότερο αναλώσιμη ακόμα και από τα ρολά υγείας σόφτεξ, από τα οποία διεκδικούν το βραβείο της ‘’βρωμικής δουλειάς’’ και φαίνεται ότι το κερδίζουν πανηγυρικά και με μεγάλη διαφορά.

Αφού ισοπέδωσαν ότι είχε απομείνει από τα προηγούμενα εντεταλμένα όργανα των δανειστών και των τραπεζιτών, από εργασιακά δικαιώματα μέχρι ιδεολογίες αρχές αξίες ιδανικά και οράματα, εφαρμόζοντας ότι οι άλλοι υπέγραψαν συν 99 χρόνια υποταγής υποτέλειας και ξεπουλήματος, τώρα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω.

Απαιτούν και μας κουνούν το δάχτυλο, να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα πάντα για ‘’το καλό της πατρίδας’’, να μείνουμε γονατιστοί, να σκύψουμε το κεφάλι, να γλείψουμε ότι φτύναμε, να προσκυνάμε και να ευλογούμε την εθνοσωτήρια κυβέρνηση Τσίπρα που έχει κατορθώσει σε μόλις τρία χρόνια όχι μόνο να περάσει και να εφαρμόσει ότι δεν κατάφεραν η δεν τόλμησαν όλοι οι προηγούμενοι συμπεριλαμβανομένης και της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και να μας κάνει να λατρέψουμε το τέρας που μας καταστρέφει θεωρώντας την συνύπαρξη μαζί του αυτονόητη και υποχρεωτική.

Αν δεν το κάνεις, είσαι από δειλός και λιποτάκτης αριστεριστής, μέχρι ακροδεξιός και φασίστας, γενικά δεν συγκαταλέγεσαι στο ‘’δημοκρατικό και συνταγματικό τους τόξο’’.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση που με σημαία της την πολιτική ανυπακοή, την έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια, τη σύγκρουση και τη ρήξη με τους δανειστές το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο και την παγκόσμια οικονομική νομενκλατούρα, η κυβέρνηση που θα οδηγούσε τη χώρα μέσα από νέα πελάγη, σε καινούργια ασφαλή λιμάνια, τελικά έκανε ρεσάλτο στην εξουσία και σήμερα απαιτεί από όλους να την σέβονται, να κλείσουν τα μάτια και τα στόματα, και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ότι το ‘’πατριωτικό της καθήκον και οι δανειστές μας επιβάλουν’’.

Κοντολογίς, η κυβέρνηση του ψεύδους, της προπαγάνδας, του άκρατου λαϊκισμού, του ρεφορμισμού και της ισοπέδωσης, προσπαθεί και κοντεύει να τα καταφέρει να μας πείσει ότι η ιστορία δεν γράφεται όπως μέχρι σήμερα γνωρίζαμε,  με αντίσταση, αγώνα και ανυπακοή,   αλλά με την παράδοση, την απόλυτη υπακοή και την υποταγή.

Θέλουν να μας εκπαιδεύσουν να είμαστε παθητικοί παρατηρητές και πειθήνια όργανα για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται.

Από την ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας περάσαμε στη ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής και κοινωνικής πάλης πάλης από μια λοβοτομημένη, αδίστακτη, πολιτικά επικίνδυνη και κοινωνικά ανάλγητη, εγκληματική ομάδα προθύμων.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι ένα και μοναδικό.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Ο Τάσος Καραγιώργος είναι μέλος της Κίνησης  ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛ.ληλεγγύη-ΑΝΥ.πακοή-Α.νατροπή)

//iskra.gr