Κωσταντίνος Πλεύρης: Εύγε στον Ρουβίκωνα – Έπρεπε όμως να έχει ελληνικό όνομα όπως «Ηρακλής» που έχει και ρόπαλο

Κωσταντίνος Πλεύρης: Εύγε στον Ρουβίκωνα – Έπρεπε όμως να έχει ελληνικό όνομα όπως «Ηρακλής» που έχει και ρόπαλο

  • |

Την…στήριξή του στις παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, εξέφρασε ο γνωστός ως «θεωρητικός του φασιστικού χώρου» στην Ελλάδα και γνωστός αρνητής του Ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο «εκρηκτικό δελτίο» του ΑΡΤ, ο Κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι συμφωνεί με το Ρουβίκωνα, σκορπώντας αμηχανία γύρω του.

«Εγώ συμφωνώ με ό,τι κάνει ο Ρουβίκωνας, διότι όταν πάει και χτυπάει εμπόρους ναρκωτικών, εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω».

Σε ερώτηση της σχεδόν ενοχλημένης δημοσιογράφου, αν έχει δει ο ίδιος να χτυπάνε εμπόρους να ναρκωτικών, εκείνος απάντησε «βεβαίως, ναι στα Εξάρχεια και τους απαγορεύουν να πηγαίνουν εκεί και οι αντιεξουσιασταί».

Όπως είπε ο ίδιος διαφωνεί με τη συλλογικότητα σε 2 σημεία, αρχικά την ονομασία: «Ο Ρουβίκωνας είναι ένα ιταλικό, ένα ρωμαϊκό όνομα, ο ποταμός δεν έχει σχέση με μας, ας λεγόταν Ηρακλής που έχει και ρόπαλο».

Το δεύτερο είναι η παρέμβαση Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής: «Πήγανε στη Βουλή, μπήκανε στο προαύλιο. Ποιο προαύλιο, μπες μέσα, μέσα μπες» ανέφερε χειρονομώντας έντονα.

Τέλος, στράφηκε κατά του ΣτΕ διότι όπως ανέφερε, επί χούντας (sic) έβγαζε ομόφωνες αποφάσεις ότι είναι νόμιμο το καθεστώς και πως στην κατοχή ο Παπανδρέου κατηγόρησε το ΣτΕ ότι είχε πάει με τους Γερμανούς (!)».

Παρακολουθήστε το απόσπασμα μετά το 8ο λεπτό.

topontiki.gr