Της επικοινωνίας…

Της επικοινωνίας…

  • |

Πρωτοφανές! Απύθμενο το θράσος ενίων μελών του «Ρουβίκωνα», έλεγε νεαρά τις συνάδελφος της τηλοψίας, να ζητήσουν ταυτότητες από αστυνομικούς -κάπου στου Ζωγράφου.

Πού ακούστηκε Ελληνες πολίτες να κάνουν έλεγχο στα όργανα της τάξης! Είναι όντως απίστευτο, συνηγορούσε ο συνεκπομπάρχης, πιο ώριμος και πιο δηκτικός αυτός. Ακούστε, έλεγε ο πανταχού παρών Αδωνις, εάν συνελάμβαναν μέλος του «Ρουβίκωνα», θα τον απελευθέρωναν εν ακαρεί και θα διώκονταν τα όργανα διότι αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Σταματόπουλος

Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ελέγχει εάν οι αστυνομικοί είναι πράγματι αστυνομικοί και όχι μασκαρεμένοι δολιοφθορείς. Κάπως πρέπει να θωρακίζονται και οι Ελληνες πολίτες, συνταγματικά δε, έχουν και αυτοί εκτός από υποχρεώσεις και δικαιώματα να ξέρουν με ποιους συνομιλούν και με ποιους συναγελάζονται. Εάν δεν ήσαν μέλη του «Ρουβίκωνα» οι απαιτήσαντες να δουν τις ταυτότητες των οργάνων, πάλι το ίδιο θα ανατρίχιαζαν οι δημοσιογράφοι;

Η ελληνική κοινωνία έχει πάρει τη συντηρητική της κατηφόρα. Στη διαπίστωση αυτή εύκολα φτάνει ο καθένας, αρκεί να παρακολουθήσει οποιαδήποτε εκπομπή οποιουδήποτε καναλιού [δεν είναι υπερβολή].

Ερωτάται σε άλλο κανάλι ο πρωθυπουργός εάν ο κ. Καμμένος όντως είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον περιβόητο Σόρος, ήταν μάλιστα ο μόνος κατάλληλος να απαντήσει ακριβώς επειδή ήταν παρών.

Οσο κατάλαβαν όσοι δεν άκουσαν, άλλο τόσο κατάλαβαν και αυτοί που παρακολουθούσαν την εκπομπή· άλλα λόγια, ν’ αγαπιόμαστε· και ας πάει στα τσακίδια ο σεβασμός στους ακροατές-θεατές αλλά και στην ίδια τη λογική. Μην πυροβολείτε τα ελληνικά πανεπιστήμια είπε ακόμη δυσφορώντας ο πρωθυπουργός.

Αυτοί που αμαυρώνουν την αίγλη τους είναι εκείνοι που δεν θέλουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και με τους βανδαλισμούς τους προσπαθούν να τα απαξιώσουν ώστε να κυριαρχήσει η λογική των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το.

Η επικοινωνία δεν είναι απλώς προβληματική, είναι [εξ]ευτελισμένη, καταρρακωμένη, ακρωτηριασμένη, δηλητηριασμένη. Η επικοινωνία είναι ανύπαρκτη και είναι απορίας άξιο πώς εχέφρονες πολίτες συμμετέχουν σε αυτόν τον παραλογισμό της [διότι η λογική έχει εξαφανιστεί ή αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσμο μας]. Σημασία πλέον δεν έχει τι λέει αυτός που μιλάει αλλά ποιος είναι αυτός που μιλάει -το περιεχόμενο υπέκυψε στο περιτύλιγμα. Ο θεός βοηθός.

Εάν έχεις εξουσία αυτομάτως αποκτάς (από πού κι ώς πού;) το δικαίωμα να λες άρες μάρες κουκουνάρες και λίγοι να ενοχλούνται -οι πολλοί κακοί έλεγε ο Βίας ο Πριηνεύς. Δεν φταίει η εποχή για την έκπτωση του πολιτικού λόγου [εννοείται η ταχύτητα, η εξειδίκευση και η αχαλιναγώγητη τεχνολογία], φταίει η παραίτηση του ανθρώπου από την προσπάθεια να ανακαλύψει τον εαυτό του και το νόημα, όποιο νόημα τέλος πάντων, που δίνει χαρά και όχι μανία για απόκτηση κάποιας, μικρής έστω, εξουσίας.

Το δυστύχημα είναι ότι επιπλέον η επικοινωνία είναι ανέλεγκτη -και ποιος να βάλει κριτήρια; Η αυτογνωσία μόνο, αλλά πού καιρός για τέτοιες οδύνες;

efsyn.gr