Σκληρή κριτική του ΚΚΕ στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στο Φόρουμ για την Ειρήνη

Σκληρή κριτική του ΚΚΕ στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στο Φόρουμ για την Ειρήνη

  • |

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά προσπαθεί να “ξεπλύνει” την Ε.Ε. και τις δήθεν “ηθικές” της αξίες τόσο για τα δεινά των λαών όσο και για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ επικρίνοντας με σκληρή γλώσσα την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.

Για το ΚΚΕ «η Ε.Ε. είναι αυτό που δείχνει το σημερινό αποκρουστικό της πρόσωπο», άσχετα από το αν σε παλαιότερες δεκαετίες εξαναγκάστηκε – όπως επισημαίνει ο Περισσός – σε κάποιες παραχωρήσεις εξαιτίας και της επίδρασης του σοσιαλιστικού συστήματος, της ισχυροποίησης των κομμουνιστικών κομμάτων και της ανάπτυξης της πάλης των λαών.

«Οι “κυρίαρχες ελίτ”, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, που έφτιαξαν την Ε.Ε. είναι οι ίδιες που εξαπολύουν πολέμους και σε άλλες στιγμές ενισχύουν ρατσιστικές και φασιστικές δυνάμεις, επειδή αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό μόνο ως απύθμενη υποκρισία μπορεί να θεωρηθεί η συγκέντρωση όλων όσοι έχουν αιματοκυλήσει τον κόσμο στο παρελθόν και σήμερα σ’ ένα ονομαζόμενο “Φόρουμ για την Ειρήνη”. Η “ιμπεριαλιστική ειρήνη” τους είναι η όψη του ίδιου νομίσματος που στην άλλη πλευρά του έχει τον “ιμπεριαλιστικό πόλεμο”» τονίζει ο Περισσός.

Και βάζοντας εκ νέου στο κάδρο της κριτικής τον πρωθυπουργό προσθέτει το ΚΚΕ πως «φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, αλλά όλο τον κόσμο, όπως και τις ΗΠΑ του – “διαβολικά καλού” – φίλου του κ. Τσίπρα Προέδρου Τραμπ».

 

Επέστρεψε ο «χωροφύλακας»

Για επαναφορά του «χωροφύλακα» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή το επεισόδιο όπου αστυνομικός τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων χθες στην Αθήνα.

«Φαίνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ για ένταση της αστυνομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κι όπως αποδεικνύεται επαναφέρει τον “χωροφύλακα” στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων» τονίζει ο Περισσός σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουν τον αγώνα τους, δίνοντας «απάντηση τόσο στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, όσο και στην τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σάββατο (17 Νοεμβρίου) το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Το περιεχόμενο μιας επετείου που, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «είναι πιο επίκαιρο από ποτέ με βάση τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ».

topontiki.gr