Μήνυμα Φώφης Γεννηματά για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Μήνυμα Φώφης Γεννηματά για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Το δικό της μήνυμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από το Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων, το οποίο και επισκέφθηκε.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων», τόνισε η κ. Γεννηματά που πρόσθεσε: «Δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αποκάλυψε ότι: «Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια. Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία».

«Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα», δήλωσε η κ. Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων.

.topontiki.gr/