Οι δυτικοί και οι «τριτοκοσμικοί»

Οι δυτικοί και οι «τριτοκοσμικοί»

  • |

Tην «εισβολή» του «τρίτου κόσμου» στις δυτικές χώρες την είχαν προαναγγείλει ευάριθμοι μελετητές, εδώ και δεκαετίες, αλλά ουδείς τους έδινε σημασία -τους λοιδορούσαν κι από πάνω. Και να που τώρα παρακολουθούμε «έντρομοι» και ξαφνιασμένοι την «επέλαση» των «τριτοκοσμικών» στα σπίτια μας και στην ασφάλειά μας, στη θαλπωρή της επαγγελματικής και οικογενειακής αποκατάστασης του δυτικού αυτού πολιτισμού. Και πώς να θωρακιστεί αυτός ο πολιτισμός; Δύσκολα θωρακίζεται.

Γιώργος Σταματόπουλος

 

Το μόνο που μπορεί να κάνει -και το κάνει με άνεση και χωρίς τύψεις- είναι να καταστείλει βίαια την είσοδο των επείσακτων στη «μαγεία» της καταναλωτικής και γεμάτης δικαιώματα κοινωνίας της Δύσης, να τους πετάξει στη θάλασσα, στους καρχαρίες. Τα απορρίμματα της εξέλιξης όζουν στις δυτικές μύτες μας και προκαλούν φρίκη στην αισθητική μας -και ας είναι αυτά τα απορρίμματα άνθρωποι.

Είναι υποχρεωμένη εντούτοις η Ευρώπη να αποδείξει ότι είναι πιστή στις αξίες που λέει ότι δημιούργησε και δόμησε γύρω απ’ αυτές τα πολιτεύματά της και τις κοινωνίες της (ελευθερία, ισότης, αδελφότης είναι έννοιες κενές πλέον· έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε άλλες έννοιες, όπως συμφέρον, κυνισμός, ξενοφοβία και άλλα ιλαρά, που όμως ταπεινώνουν τον πολιτισμό και την παιδεία που ξεμύτισαν στα κράτη της τους προηγούμενους αιώνες). Λέμε, τώρα, είναι υποχρεωμένη. Απέναντι σε ποιον; Αφού δεν λογοδοτεί, και η λογοδοσία είναι κρίσιμη έννοια για οποιαδήποτε δημοκρατία, κάνει του κεφαλιού της, αφήνοντας περιθώρια να υλακτούν οι υπήκοοί της. Βλέπουμε έτσι φαινόμενα που δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένους ανθρώπους που ζουν, υποτίθεται, σε ανεκτικές κοινωνίες, πολυπολιτισμικές και συνετές στο να αποδέχονται την ποικιλία, τη μεγαλύτερη ώσμωση της ανθρωπότητας -η ποικιλία σώζει και όχι η όποια «καθαρότητα».

Υλακτούν, ναι, οι νεοέλληνες, θέλουν να υψώσουν τείχη στον Εβρο [αφού δεν πρόλαβε ο Σαμαράς…] και να αρχίσουμε να πολυβολούμε τους «εισβολείς» -γιατί, πού να τους βάλουμε; Να νοθεύσουν την ελληνικότητά μας; Να πάρουν τα επιδόματα και τις δουλειές μας; Η τέτοια συμπεριφορά των Ελλήνων [όχι προς θεού όλων των Ελλήνων] δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή, είναι δυτική· κινδυνεύουν τα καλούδια μας και τα σπίτια μας -είναι κι εκείνο το δημογραφικό που κρούει, λένε, τον κώδωνα του κινδύνου. Θα αλλοιωθεί, βλέπετε, ο αμιγής ελληνικός πληθυσμός, λες και είμαστε Ελληνες όσοι κατοικούμε σε αυτήν τη χώρα, λες και αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας και την ψήφο μας την καταγωγή μας από το αρχαϊκό κλέος και μεγαλείο [από την αρετή]. Τι να πεις…

Επί της ουσίας: η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτός από αδρανής είναι ένας φουσκωμένος διάνος και τίποτε άλλο. Πάει ο πρωθυπουργός με δυο-τρεις αξιωματούχους [σιγά τα αξιώματα] στον Εβρο και τι πετυχαίνει; Διαιωνίζει απλώς την επικράτεια της αγραμματοσύνης και του φόβου του ελληνικού πληθυσμού καθώς και τη στροφή του σε πράξεις άμυνας που δεν συνάδουν με την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό. Τέτοιους ηγέτες να τους βράσουμε. Ο κάθε ένας θα μπορούσε να κάνει τα ίδια χωρίς κανένα κόστος. Τι προτείνουν λοιπόν αυτοί που βλέπουν εισβολή; Να πάρουμε τα όπλα; Και ας πούμε ότι τα παίρνουμε. Ξέρουμε εναντίον ποίων πρέπει να τα στρέψουμε;

efsyn.gr