Χριστός Ανέστη! Εσύ;

Χριστός Ανέστη! Εσύ;

  • |

Παρατηρώ τα διάφορα παπαδοαντάρτικα ανά την επικράτεια και με λούζει κρύος ιδρώτας. Κι αυτά τα λίγα είναι αυτά που μαθαίνουμε. Ποιοι και πόσοι μπορούν να ξέρουν τι γίνεται στην ενορία της Κάτω Παναγιάς (τέρμα Θεού και σε υψόμετρο) ή στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη της Δώθε Παναγιάς (σ’ ένα μικρό χωριό σε κάποιο νησί του Αιγαίου);

Γιώργος Μανετάκης

Κάποιοι κληρικοί νομίζουν ότι παίζουμε σε ταινία του Τζέιμς Πάρις και αποφάσισαν να ντυθούν «Παπαφλέσσες». Δεν έχουν τον Θεό τους και με τις πράξεις τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να στείλουν -μια ώρα αρχύτερα- περισσότερους πιστούς κοντά στον Δημιουργό.

Σκέφτομαι -και ιδρώνω- που όλα αυτά γίνονται τώρα. Τώρα, που μόλις άρχισαν τα μέτρα. Τώρα, που μόλις μπαίνουμε στην κρίσιμη χρονική περίοδο εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το διάστημα 10-24 Απριλίου είναι το πλέον κρίσιμο για την εγχώρια πορεία της πανδημίας.

Σάββατο 11 είναι του Λαζάρου. Κυριακή 12 των Βαΐων. Η Δευτέρα 13 είναι η Μεγάλη. Οπως κι όλη η βδομάδα που ξεκινάει, με αποκορύφωμα την Κυριακή 19 Απριλίου. Του Πάσχα!

Προσέξτε λίγο τις ημερομηνίες: ΟΛΗ η Μεγάλη Εβδομάδα πέφτει ΜΕΣΑ στο κρίσιμο αυτό διάστημα.

Δεν ξέρω τι πρέπει -και τι μπορεί- να γίνει. Υπάρχει κράτος, υπάρχει κυβέρνηση. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ… ΘΕΜΑ. Ας μην αργήσουν. Ο κρύος ιδρώτας συνεχίζει να με λούζει. Δεν θα μου άρεσε να δω τον στρατό στους δρόμους αλλά πρέπει κάτι να γίνει. ΤΩΡΑ. Ας κάνουμε Ανάσταση σπίτια μας κι ας σουβλίσουμε τα αρνιά τον Δεκαπενταύγουστο. Αρκεί το Πάσχα του 2021 να είμαστε όλοι εδώ. Εν ζωή και όχι προσδοκώντας ανάσταση των -περσινών- νεκρών!

efsyn.gr