Επίδομα 800 ευρώ: Οι ημερομηνίες για τα τρία «κύματα» καταβολής και τις διορθωτικές κινήσεις στις αιτήσεις

Επίδομα 800 ευρώ: Οι ημερομηνίες για τα τρία «κύματα» καταβολής και τις διορθωτικές κινήσεις στις αιτήσεις

  • |

Το τριήμερο 15-17 Απρίλη, θα ξεκινήσει το πρώτο «κύμα» πληρωμών του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων (αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά, μη συμψηφιστέα και σε μια δόση), όπως ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το δεύτερο «κύμα» πληρωμών θα γίνει από 25-27 Απρίλη και το τρίτο από 5-7 Μάη.

Οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής 600 ευρώ επίσης αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά μη συμψηφιστέα μέσα από ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω πόρων του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, είπε ότι το τριήμερο 10-12 Απρίλη θα μπορούν εργαζόμενοι και εργοδότες να κάνουν διορθωτικές κινήσεις στις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει, ώστε κατόπιν να προχωρήσει το υπουργείο στην πληρωμή (π.χ., αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού κτλ.).

Τέλος, ανέφερε πως θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο με όλες τις λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει με απόφαση της κυβέρνησης τη λειτουργία τους λόγω της κρίσης του κοροναϊού έχουν προθεσμία Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών μέχρι τις 10 Απρίλη. Οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 20 Απρίλη.

http://ergasianet.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.