«Μένουμε… σε πολυτελές ξενοδοχείο!»

«Μένουμε… σε πολυτελές ξενοδοχείο!»

  • |

Ο κορονοϊός και η γρήγορη εξάπλωσή του δεν αιφνιδίασαν την πολιτεία. Επιδείχθηκαν άμεσα αντανακλαστικά και ελήφθησαν όλα τα μέτρα, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές και το πρόβλημα να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Από αυτή την άποψη και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θεωρείται αποτελεσματικό. Καθοριστική παράμετρος για την ικανοποιητική διαχείριση της πανδημίας ήταν και παραμένει η υπεύθυνη και πειθαρχημένη στάση της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου, που με κάθε κόστος τήρησε και συνεχίζει να τηρεί τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν ορισμένες απαράδεκτες και άκρως προσβλητικές για την κοινωνία και την υποδειγματική καρτερικότητά της ενέργειες αξιωματούχων, που, αντί να δίνουν το καλό παράδειγμα, εμπαίζουν κατάμουτρα τους πολίτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Χαρακτηριστική περίπτωση μιας τέτοιας θλιβερής αντικοινωνικής συμπεριφοράς αποτελεί ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ετσιθελικά αποφάσισε να εξαιρέσει τον εαυτό του από την υποχρεωτική καραντίνα τού «Μένουμε Σπίτι» που υπόκεινται άπαντες, επιλέγοντας να διαμένει αυτό το διάστημα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Πηλίου (!) (απορίας άξιο πώς είναι ανοιχτό), με την οικογένειά του και συγγενικά του πρόσωπα που φιλοξενούνται στο ίδιο οίκημα.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, συχνά δέχεται και επισκέψεις επιπλέον προσώπων στον εν λόγω χώρο. Από την άλλη πλευρά, προφανώς πιστεύοντας ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, δεν διστάζει να απευθύνει αυστηρές συστάσεις στους συμπολίτες του να μην παραβιάζουν τα μέτρα. Το ζήτημα που προκύπτει είναι μείζον, ηθικό και πολιτικό και οι αρχές δεν μπορεί να μένουν άπραγες. Ειδικά όταν για άλλα περιστατικά μη συμμόρφωσης, ζητήθηκε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης..

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.