Ο Τσιόρδας, ο Χάρρυ Πότερ και τα μέτρα κατά του «κορωνοϊού»!

Ο Τσιόρδας, ο Χάρρυ Πότερ και τα μέτρα κατά του «κορωνοϊού»!

  • |

Ο επιστημονικός τρόπος σκέψης είναι ο τεκμηριωμένος τρόπος σκέψης που οδηγείται σε συμπεράσματα – πορίσματα, χρησιμοποιώντας λογικές ακολουθίες και μεθόδους.

Υπό αυτή την έννοια η αξιοπιστία ενός επιστήμονα στηρίζεται τουλάχιστον σε τεκμηριωμένες λογικές επαγωγές και όχι σε νοητικά άλματα και αντιφάσεις, ούτε βέβαια σε μεταφυσικές επικλήσεις και “μαγεία”.

Γιάννης Αθανασιάδης

Παίρνουμε λοιπόν σαν υπόθεση ότι κάποιος φερόμενος ως επιστήμων,

1. Τον Ιανουάριο του 2020 αποφαίνεται στην ιστοσελίδα iatronet πως: «Λιγότερο επικίνδυνος είναι ο νέος κορωνοϊός της Κίνας, από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο της περιόδου 2002 – 2003 (SARS) και του αντίστοιχου συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) του 2012, τα οποία είχαν επίσης προκαλέσει κορωνοϊοί.»

Και αμέσως μετά λίγες εβδομάδες λέει πως ο ίδιος κορωνοϊός «αποτελεί θανάσιμη πανδημία».

2. Ο φερόμενος ως επιστήμων  επιχειρηματολογεί προς την ιερά σύνοδο και το πιστό λαό, ότι δεν πρέπει να γίνεται εκκλησιασμός διότι αποτελεί κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και ότι μπορούμε κάλλιστα τα θρησκευτικά μας καθήκοντα να τα υπηρετούμε στο σπίτι στο οποίο πρέπει να παραμείνουμε σε καραντίνα.

Μας πείθει!

Και μετά από λίγες ημέρες, συμμετέχει ως ιεροψάλτης σε εκκλησία στα Σπάτα, ως υπόδειγμα τήρησης των μέτρων που με επιστημονική σοβαρότητα και αξιοπιστία επέτυχε!

Το τραγικότερο είναι ότι το δικαιολόγησε λέγοντας ότι δεν υπήρχε λαϊκή παρουσία, πέρα βεβαίως του μητροπολίτη, των ιερέων και του συνεργείου λήψης βίντεο από τον REAL FM του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι και συγγενής 1ου βαθμού με τον μητροπολίτη.

Με αυτό τον τρόπο δημοσιοποίησε την παραβατικότητα του (δεν έμεινε σπίτι ή έστω στούντιο) παρασύροντας τους πιστούς σε αντίθεση με όσα ο ίδιος από τηλεοπτικού άμβωνος  εντελώς επιστημονικά εξήγγειλε!

Σημειώστε ότι έξω από την εκκλησία είχαν μαζευτεί πιστοί οι οποίοι έλαβαν και αντίδωρο!

Αλλά δεν τελειώνουν εδώ τα τεκμήρια της επιστημονικής σοβαρότητας του ανδρός!

3. Ενώ δήλωνε αρχικά ότι η μάσκα δεν είναι απαραίτητη στους πολίτες αλλά απεναντίας αποτελεί κίνδυνο διότι με την χρήση της βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπο και η ίδια μπορεί να αποτελεί  εστία μόλυνσης από τον ιό και πολλά άλλα παρόμοια, γλαφυρά και αποτρεπτικά, ήρθε μετά από λίγο διάστημα να επιβάλλει την μάσκα και μάλιστα με πρόστιμο και χωρίς να εξασφαλίσει την δωρεάν χορήγησή της από το κράτος το οποίο εκπροσωπεί!

Αντίθετα είναι κραυγαλέα η αβάντα σε άνθρωπο του πρωθυπουργού που έφτιαξε βιομηχανία κατασκευής μασκών πριν λίγες ημέρες!

4. Την ίδια στιγμή ενώ, δεν έληξαν οι συνθήκες που μας οδήγησαν στην καραντίνα, θεωρεί (ως επιστήμων πάντα),  ότι μπορούμε να κυκλοφορούμε και να συναθροιζόμαστε ανά τέσσερις, αλλά και να ανοίξουν τα σχολεία όπου καμιά τριαντάρια μαθητές θα  βρίσκονται στην ίδια αίθουσα, με την δεδομένη νεανική παρόρμηση!

Αναλογισθείτε τους δάσκαλους και τους καθηγητές, αλλά και τους γονείς και τους παππούδες που θα περιμένουν σπίτι να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους!

Και το κερασάκι στην μεγαλειώδη επιστημονική αξιοπιστία του φερόμενου ως επιστήμονα είναι:

5. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα!

Προφανώς ο κορωνοϊός έχει ταυτιστεί με τα φαντάσματα που βγαίνουν τα μεσάνυχτα!!!

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα “επιστημονικά” κατορθώματα του φερόμενου ως επιστήμονα.

Φυσικά δεν τον ακούσαμε ποτέ να καταγγέλλει την ανεπάρκεια του εθνικού συστήματος υγείας και την απραξία της κυβέρνησης ως προς αυτό.

Σκεφτείτε!

Όσο συμπαθής ως άνθρωπος κι αν είναι, αν θα αναθέτατε σε αυτόν την προστασία του λαού από τον βιολογικό κίνδυνο της πανδημίας;

Κι όμως αυτός είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λυπάμαι που το λέω διότι πράγματι η μειλίχια παρουσία του με τα γυαλιά και το στιλ «Χάρι Πότερ»  με προδιαθέτουν  θετικά ως προς τον άνθρωπο. Αλλά δυστυχώς τα επιστημονικά προβλήματα δεν λύνονται με χαμογελαστούς μάγους και απόφοιτους της  Σχολής Χόγκουαρτς!

http://sioualtec.blogspot.com