«Μηδενικές αφίξεις», παράνομες επανα­προωθήσεις

«Μηδενικές αφίξεις», παράνομες επανα­προωθήσεις

  • |

Στόχος επίθεσης από την Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) έγιναν τα μέσα ενημέρωσης που αποκαλύπτουν στοιχεία για παράνομες επιχειρήσεις επαναπροώθησης στο Αιγαίο. Η «Εφ.Συν.» έχει παρουσιάσει αδιάσειστα τεκμήρια για πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζονται στα νησιά και αργότερα διασώζονται από το τουρκικό λιμενικό πάνω σε φουσκωτές σχεδίες.

Γιώργος Παγούδης

Η ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ δεν είναι βέβαια τίποτε άλλο από μια παιδαριώδη απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων και επίθεσης στον Τύπο με ευεξήγητο στόχο να μην υπάρξουν πραγματική έρευνα, λογοδοσία και καταλογισμός ευθυνών. Ως πότε όμως θα κρύβεται πίσω από συνδικαλιστικές ανακοινώσεις η πολιτική και φυσική ηγεσία; Ως πότε θα τηρεί σιγήν ιχθύος, ενισχύοντας τις υπόνοιες συγκάλυψης και μάλιστα υποκίνησης τέτοιων επιχειρήσεων, προκειμένου να εφαρμοστεί πάση θυσία η πολιτική των «μηδενικών αφίξεων»;

Απαντώντας στη Βουλή στο αίτημα του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη να γίνει έρευνα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είπε το αμίμητο: «Αυτά τα γεγονότα που εσείς λέτε ότι διαβάσατε σε τοπικές ιστοσελίδες, για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν ως γεγονότα». Παρόμοιος στρουθοκαμηλισμός δεν πείθει ούτε τους βουλευτές της Ν.Δ. Σε ανάρτησή του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» «διαφήμιση των κυβερνητικών μας πολιτικών» και σημειώνει με τον γνωστό νηφάλιο τρόπο του: «Ναι, οι βάρκες γυρνάνε και θα γυρνάνε πίσω στην Τουρκία, η εντολή στο Λιμενικό είναι σαφής, η χώρα έπαψε να είναι μια ισλαμολάγνα, νεοαριστερή λαθροντίσνεϊλαντ».

Σωστά σημείωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός ότι η δήλωση συνιστά προτροπή για παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δικαίου και υπογράμμισε ότι η απουσία αντίδρασης από κυβέρνηση και Ν.Δ συνιστά αποδοχή, καθώς η Ν.Δ. συνεχίζει «τον διαγκωνισμό με την Ελληνική Λύση στα θολά νερά της Ακροδεξιάς».

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.