Ενημέρωση: «Κλειστόν»

Ενημέρωση: «Κλειστόν»

  • |

Διανύουμε πραγματικά πρωτόγνωρους καιρούς με την πανδημία. Και δημοσιογραφικά μιλώντας. Αρχικά ήρθε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ενημέρωση να γίνεται με το σταγονόμετρο (η ενημέρωση, όχι η διαφήμιση, που έρρεε και ρέει άφθονη αλλά για ορισμένους). Στη συνέχεια ήρθε η πανδημία και αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. ως ευκαιρία να κλείσει εντελώς η κάνουλα της ενημέρωσης.

Ντάνι Βέργου

Εκτακτα μέτρα, τήρηση αποστάσεων, γενικό απαγορευτικό. «Μείνετε σπίτι» μας είπαν και εμάς στις 23 Μαρτίου από το υπουργείο Υγείας και μέχρι σήμερα παρακολουθούμε από την ΕΡΤ την καθημερινή «ενημέρωση». Σε εισαγωγικά η ενημέρωση, καθώς τέτοια δεν υφίσταται χωρίς τη φυσική παρουσία δημοσιογράφων που θα επανέλθουν, θα επιμείνουν μέχρι να πάρουν απαντήσεις στο πλαίσιο του ελέγχου της εξουσίας.

Πέρασε ο καιρός όμως και άρχισε -από τις 27 Απριλίου- να ανοίγει η κοινωνία σταδιακά. Ανοιξαν υποθηκοφυλακεία, δικαστήρια, βιβλιοπωλεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις τάξεις τους. Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, οργανωμένες παραλίες, εμπορικά, πολυκαταστήματα – οι «ναοί» της κατανάλωσης άνοιξαν διάπλατα, τα «ξωκλήσια» της ενημέρωσης παραμένουν κλειστά.

Ως πότε; «Πάρα πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να επανέλθουμε στην αρχική κατάσταση, δηλαδή η ενημέρωση να γίνεται με τη φυσική παρουσία των συντακτών» απάντησε χωρίς να απαντάει στο ερώτημά μας την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε: «Την περίοδο που αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα προστασίας, η ενημέρωση συνεχίζεται κανονικά, όπως όλοι βλέπουμε, και τα ερωτήματα τίθενται περιοδικά από όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες υγείας και χωρίς κανέναν περιορισμό και απαντώνται»…

efsyn.gr