«Βρε ουστ από εδώ» α λα… βελγικά!

«Βρε ουστ από εδώ» α λα… βελγικά!

  • |

Ηταν όλοι τους υπέροχοι!

Ο λόγος για το προσωπικό του νοσοκομείου Sint – Pieter στις Βρυξέλλες, που μόλις πληροφορήθηκαν ότι η… ευαισθητούλα (νεο-)Φιλελεύθερη πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές αποφάσισε να τους επισκεφτεί (σε μια εμφανή προσπάθεια, αξίζει εδώ να σημειωθεί, να αποτινάξει από πάνω της την πάνδημη κατακραυγή για τα πολύ υψηλά επίπεδα θανάτων της χώρας, τα υψηλότερα πανευρωπαϊκά σε συνάρτηση με τον πληθυσμό), της ετοίμασαν την υποδοχή που της αξίζει: στήθηκαν δηλαδή σε δυο γραμμές κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην πύλη και, κατά την άφιξη της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής, της γύρισαν όλοι μαζί σιωπηλοί την πλάτη, απαξιώνοντας πλήρως την 45χρονη πολιτικό και ακυρώνοντας στην πράξη το θετικό «αφήγημα» που προσπαθούσε να κεντήσει κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο τους.

Γιώργος Τσιάρας

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 100 νοσηλεύτριες, γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, αλλά και πυροσβέστες.

Οπως και στις περισσότερες χώρες, έτσι και στο Βέλγιο το προσωπικό των νοσοκομείων βρέθηκε ιδιαίτερα εκτεθειμένο στη διάρκεια της πανδημίας, με εξαντλητικά ωράρια και δραματική έλλειψη προστατευτικών μέσων. Οπως εξήγησε χαρακτηριστικά μία από τις νοσηλεύτριες, «το κάναμε γιατί και οι πολιτικοί μάς γυρνούν διαρκώς την πλάτη όταν τους ζητάμε βοήθεια. Οι ομάδες μας είναι υποστελεχωμένες και ο αριθμός των περιστατικών burnout ανάμεσά μας αυξάνονται. Θέλουμε να εκτιμάται το λειτούργημά μας και να προσληφθεί περισσότερο προσωπικό».

Να πούμε εδώ ότι μέχρι χτες είχαν αναφερθεί συνολικά 9.052 νεκροί από τον κορονοϊό στο Βέλγιο, εκ των οποίων μόνο το 48% πέθανε σε νοσοκομείο, ενώ το 51% σε γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας- πολλοί μάλιστα χωρίς να υποβληθούν καν σε τεστ για τον ιό. Αλλοι 1.622 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος στα νοσοκομεία σαν το Sint Pieter, ανάμεσά τους 371 σε ΜΕΘ.

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.