Ο στόχος του Αυγενάκη δεν είναι καθαρός

Ο στόχος του Αυγενάκη δεν είναι καθαρός

  • |

Θέλουν τη διατήρηση ενός εκλογικού συστήματος κι ενός εκλογικού σώματος στην ΕΠΟ, που παράγει ελεγχόμενες διοικήσεις, όσοι αντιδρούν στις παρεμβάσεις που επιχειρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης; Και θέλει ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού, επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τον εκδημοκρατισμό και το άνοιγμα της αντιπροσωπευτικότητας;

Τάσος Τσατάλης

Το πρώτο ενδεχομένως να ισχύει, το δεύτερο όμως όχι. Το σημερινό εκλογικό σύστημα και η μορφή του εκλογικού σώματος στην ΕΠΟ παράγουν εδώ και δεκαετίες διοικήσεις που είναι ελεγχόμενες από τον εκάστοτε πιο ισχυρό. Από το 1996 ώς το 2016 από τον Ολυμπιακό, την τελευταία τριετία είχαμε διοίκηση που βγήκε από συμμαχία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ολα αυτά δεν μπορεί να τα αρνηθεί κανείς. Οσο όμως ισχύει αυτό, άλλο τόσο ισχύει και το γεγονός πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έρχεται σήμερα για να κάνει την τομή που ενδεχομένως απαιτούν οι συνθήκες. Οι μεγάλες αλλαγές, με καθαρούς στόχους, γίνονται στο προσκήνιο. Με ενημέρωση και συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, με αρκετό χρόνο για να διαμορφωθεί μέσα από συναινετικές διαδικασίες ένα μοντέλο κοινής αποδοχής που εκτός των άλλων θα μπορέσει να αποδειχθεί και λειτουργικό.

Advertisement

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν κάνει αυτό σήμερα. Δεν κινεί μια τέτοια διαδικασία. Παρασκηνιακά, με υπονοούμενα και μισόλογα, κινεί μια άλλη διαδικασία που στόχο φαίνεται να έχει να ελέγξει, να κατευθύνει ενδεχομένως, το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εκλογών που έρχονται. Βιαστικά και χωρίς να είναι ξεκάθαρα ενημερωμένοι όλοι.

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με την αναβολή των εκλογών, για να εντείνει την προσπάθεια να πειστούν και FIFA – UEFA πως είναι αναγκαίο να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, παραμονές εκλογών! Με στόχο να φέρει στην κάλπη τα σωματεία. Την ίδια ώρα που δηλώνει πως αυτά θα πάρουν οικονομικές επιχορηγήσεις, χωρίς παρεμβολή των ομοσπονδιών και των ενώσεών τους! Χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβει κανείς τι γίνεται;

w.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.