Η ανιστόρητη και μάταιη καπηλεία του Α. Παπανδρέου από τον Τσίπρα

Η ανιστόρητη και μάταιη καπηλεία του Α. Παπανδρέου από τον Τσίπρα

  • |

Αποτελεί εδώ και δύο μέρες επίσημη επικοινωνιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα, ο Παππάς, ο Παπαγελόπουλος διώκονται από την σύγχρονη Δεξιά όπως διώχθηκε δικαστικά το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου του 89. Μιλάνε ανοικτά για επανάληψη του “βρώμικου 89”, σε μία ανιστόρητη εκφορά, γιατί το 89 το μέγεθος και η έκταση του σκανδάλου Κοσκωτά ήταν τεράστια, ενώ σήμερα μιλάμε για το ξεβράκωμα 2 στελεχών της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που καπηλεύθηκαν προς όφελος δικών τους φιλοδοξιών την λαϊκή εντολή που πήραν το 2015, και κάνοντας απλά κάποιες “δουλίτσες”. Καμία σχέση δηλαδή τα όσα έγιναν το 89 (που βέβαια υπήρξε σκάνδαλο, απλά η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που ήθελε ήταν η πολιτική εξόντωση του Α. Παπανδρέου και όχι την πραγματική απόδοση ευθυνών), με τις σημερινές ιστορίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Σπύρου Γουδέβενου   

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ταυτιστεί με τον Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Τους έχει κλέψει στελέχη (β’ κατηγορίας βέβαια), συνθήματα, ακόμα και τον τόνο φωνής του μακαρίτη. Το θέμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα συγκεντρώνει την πλειοψηφία της κεντροαριστεράς, αλλά το κάνει γιατί δεν έχει στον συγκεκριμένο χώρο αντίπαλο (Το ΚΙΝΑΛ απλά υπάρχει), και επειδή ο ίδιος το 2015 επέτρεψε να υπάρχει κεντροαριστερά, με την μη εφαρμογή του δημοψηφίσματος του 2015, που εμπόδισε τη μετατόπιση του κεντροαριστερού κόσμου πιο αριστερά.

Το άλλο θέμα είναι ότι όσο και να μιμείται, ο κόσμος αρνείται να τον συγκρίνει καν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, και έχει απόλυτο δίκιο.

Γιατί τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κόσμος τον θυμάται όταν από το 1981 έφερε στο προσκήνιο τον προοδευτικό κόσμο που μέχρι τότε, όντας φτωχός,  είχε και τον μπαμπούλα του δεξιού χωροφύλακα. Μπορεί να μην έφερε ποτέ τον σοσιαλισμό στη χώρα, αφού τα μέσα παραγωγής έμειναν στα χέρια των λίγων, αλλά κατάφερε να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος (Παιδεία, Δημόσια Υγεία), να βγάλει τη γυναίκα από το σπίτι, να δώσει συντάξεις αξιοπρέπειας στη τρίτη ηλικία. Ακόμα και ότι επί των ημερών του αυξήθηκε το δημόσιο χρέος, φαντάζει αυτή η αύξηση πταίσμα μπροστά στην αύξηση του δημοσίου χρέους που μας έφεραν τα μνημόνια, οι ανακεφαλαιοποίησεις των τραπεζών, που συνδυάστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια  με την φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό, ως προς την ποιότητα ζωής μας, για ποιο πράγμα θα τον θυμόμαστε;;

Που κοροίδεψε έναν λαό και καταστρατήγησε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος;
Που έφερε το πιο σκληρό, τρίτο μνημόνιο, το οποίο μείωσε και άλλο μισθούς και συντάξεις, χάρισε τις τράπεζες στο ξένο κεφάλαιο, μείωσε και άλλο το Κοινωνικό Κράτος;
Που και μετά τη λήξη των μνημονιών υποσχόταν απλά την συνέχιση νεοφιλελεύθερων πολιτικών;
Που για να κυβερνήσει, μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα της αριστεράς σε ένα λαϊκίστικο συνονθύλευμα Κυρκόσπορων, Καραμανλικών και αριβιστών;

Που πας μωρέ;;

anemosantistasis.blogspot.com

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.