Αποριζοσπαστικο-ποιηθείτε γιατί χανόμαστε!

Αποριζοσπαστικο-ποιηθείτε γιατί χανόμαστε!

  • |

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα της «ριζοσπαστικοποίησης» και του «βίαιου εξτρεμισμού», σύμφωνα με την ορολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο προβλέπεται να ιδρυθεί η Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας που θα αναλαμβάνει δράσεις «αποριζοσπαστικοποίησης». Και αν αυτή η πρακτική επεκταθεί στους κόλπους της οικογένειας, δεν αποκλείεται κάποτε ν’ ακούσουμε τον υγιώς σκεπτομένο γονέα να απευθύνεται στο ριζοσπαστικοποιημένο τέκνο του ως εξής: «Μου ριζοσπαστικοποιήθηκες; Θα δεις τι θα σου κάνω εγώ, θα σε ξεριζοσπαστικοποιήσω!»

Μαριάννα Τζιαντζή

Στραμπουληγμένα ελληνικά, είναι η πρώτη σκέψη που φέρνει στον νου αυτή η εκτρωματική διατύπωση/γλωσσοδέτης – και στη συνέχεια: στραμπουληγμένα μυαλά, στραμπουληγμένη δημοκρατία.

Ισως το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, να είναι η απαγόρευση της δημόσιας μετάδοσης των τραγουδιών που ευνοούν τη «ριζοσπαστικοποίηση». Από τη «[δίχως άδεια] Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ» του Σαββόπουλου και το «Τίποτα δεν πάει χαμένο» των Λοΐζου και Ρασούλη («…Σκυφτός στα καφενεία, στους δρόμους σκεφτικός/ μα χτες μες στην πορεία περνούσες γελαστός») μέχρι τη «Φουέντε Οβεχούνα» των Μικρούτσικου και Μιχαηλίδη.

Οσο για το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» των Λοΐζου και Φώντα Λάδη όπου οι ριζοσπαστικοποιημένοι εργάτες «σηκώνουν τα πανό και ξεκινάνε» –προφανώς για να διαταράξουν την ομαλή ζωή της πόλης– αυτό μπορεί να θεωρηθεί μάλλον ακίνδυνο, αφού οι τσιμινιέρες έχουν παγώσει προ πολλού.

efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.