Νόμος δικός μας είναι ο δρόμος

Νόμος δικός μας είναι ο δρόμος

  • |

Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων ψηφίζεται απόψε στη Βουλή εν μέσω σφοδρότατων αντιδράσεων. Σήμερα, από τις 7 το απόγευμα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα.

Ενστάσεις για την αντισυνταγματικότητα βασικών διατάξεων του νομοθετήματος εξέφρασε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ενώ αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί τόσο από τους Δικηγορικoύς Συλλόγους όσο και από την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να στηριχτεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, καθώς και από την Ελληνική Λύση αλλά και το ΚΙΝΑΛ, στο οποίο όμως διατυπώνονται σοβαρές αντιρρήσεις από κορυφαία στελέχη του μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να ψηφίσει «ναι». Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη είναι η τοποθέτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έκανε λόγο για νομοθέτημα, που βρίσκεται «πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη»

«Ο κόσμος των αφεντικών κλυδωνίζεται… όταν λιγοστεύουν τα καρότα περισσεύουν τα μαστίγια.» αναφέρεται σε ανακοίνωση αντιεξουσιαστών, που καταγγέλλουν την «αδηφαγία των αφεντικών για όλο και μεγαλύτερα κέρδη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες περί αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου. Τα παχυλά κρατικά κονδύλια δεν κατευθύνονται κατευναστικά προς τα πληττόμενα εργατικά τμήματα αλλά επενδύονται ως δωροδοκία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε αυτά αφενός να παράγουν ακόμη πιο έντονη και αποτελεσματική προπαγάνδα και αφετέρου να σιωπήσουν μπροστά στη σφαγή της κοινωνικής βάσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Το ξύλο στις πλατείες την περίοδο μετά τη λήξη της καραντίνας, η κατοχή των Εξαρχείων, οι εκκενώσεις και απειλές εναντίον των καταλήψεων, το σπάσιμο των διαδηλώσεων, η πρώτη de facto εφαρμογή της απαγόρευσης στη μηχανοκίνητη εργατική πορεία στη Νίκαια στις 11 Ιούνη με τη σύλληψη 46 αγωνιστών, η σκευωρία εις βάρος των συντρόφων Καλαϊτζίδη – Ματαράγκα, οι συνεχόμενες προσαγωγές αναρχικών, η σπατάλη εκατομμυρίων για τον εξοπλισμό των δυνάμεων καταστολής και εν τέλει το ίδιο το νομοσχέδιο για την περιστολή και καταστολή των διαδηλώσεων έχουν ένα κοινό: τον φόβο της εξουσίας απέναντι στις επικίνδυνες τάξεις, απέναντι στο ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας που μπορούν και σηκώνουν ολοένα οι καταπιεσμένοι πληβείοι του αβίωτου κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης…».

Νόμος δικός μας είναι ο δρόμος, είναι ένα από τα συνθήματα των νέων που διαδηλώνουν…

http://artinews.gr