Τραμπισμός: η εικόνα του μέλλοντός μας;

Τραμπισμός: η εικόνα του μέλλοντός μας;

  • |

Από δύο σε τρία εκατομμύρια ανέβηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ μέσα σε ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς. Και φυσικά, ο Ντόναλντ Τραμπ, ενάντια σε κάθε πραγματικό στοιχείο, εξακολουθεί να ψεύδεται και να ισχυρίζεται ότι τα πράγματα πάνε καλά. Και ταυτόχρονα απειλεί ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση των σχολείων που δεν θα ανοίξουν το φθινόπωρο.

Τάσος Τσακίρογλου

Το αντιδραστικό ρεύμα που σαρώνει εδώ και χρόνια τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Κόμμα του Τσαγιού, τις εκατοντάδες αιρέσεις, τους τηλευαγγελιστές και τους ακροδεξιούς εθνικοπαράφρονες και ρατσιστές, συνδέεται με τη συνεχιζόμενη επί δεκαετίες αμφισβήτηση και επίθεση στην επιστήμη και στα πορίσματά της.

Αμφισβητείται η θεωρία της εξέλιξης και υποκαθίσταται από τη θρησκεία ή τον ευφυή δημιουργισμό, αμφισβητείται η κλιματική αλλαγή και υποκαθίσταται από θεωρίες περί κλιματικών κύκλων, αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μάχη κατά των ασθενειών και τη θέση τους παίρνει ένα «αντεμβολιαστικό» κίνημα με θεωρίες συνωμοσίας και δραματικές συνέπειες.

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.