Επειγόντως αναβράζον

Επειγόντως αναβράζον

  • |

Εχω μια ζαλάδα, που δεν σας βλέπω.

Η αποκατάσταση του οικισμού στο Μάτι, όπως υπολογίζεται, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2024 ή το 2025. Μέχρι να γίνει αυτό κι ενώ οι άνθρωποι θα επιχειρούν να ξαναστήσουν τις ζωές τους, γύρω από τα καμένα και τους νεκρούς δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες κοκορομαχίες κι άλλα «παιχνίδια» εξουσίας.

Μάνος Τσαλδάρης

Ο Ερντογάν, από την άλλη, για να κρατήσει τη δική του εξουσία, χαίρεται που ο ιμάμης σήμερα ψέλνει στην Αγία Σοφία, που παίζει με τα πλοιαράκια του στον χάρτη του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, που κάνει το «λιοντάρι» και απειλεί την Αίγυπτο. Ελπίζει έτσι ότι ο χτυπημένος από τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση λαός του δεν θα ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματά του και πως θα τον αφήσει ήσυχο να χαρεί το παλάτι του.

Στο facebook, στο μεταξύ, έχουμε γεμίσει από τη μια με υπερπατριώτες που μπαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και καλπάζουν προς την Αγκυρα και από την άλλη με μαγευτικά δειλινά, στενά σοκάκια, γραφικές παραλίες και εκκλησιές νησιών, ενώ οι selfies και οι φωτογραφίες με τραπέζια γεμάτα με εδέσματα πάνε κι έρχονται.

Στα σούπερ μάρκετ, τέλος, βλέπουμε μασκοφόρους, αν και ορισμένοι –θες από άγνοια, θες από «γενναιότητα»– μπαίνουν σε αυτά «με δική τους ευθύνη» και ψωνίζουν… «όσες περισσότερες μπίρες μπορούν να πάρουν».

Ετσι ο Ιούλιος θα τελειώσει σιγά σιγά, θα μπει σε λίγο ο Αύγουστος –που φέτος αναμένεται να κυλήσει χωρίς πανηγύρια– και θα έρθει ο πρώτος Σεπτέμβρης στη μετά τον παγκόσμιο εγκλεισμό εποχή.

Η ζαλάδα, τελικά, θα επιμείνει. Λέω να προμηθευτώ… αναβράζον.

w.efsyn.gr