Πίσω στα λαγούμια τους

Πίσω στα λαγούμια τους

  • |

Χιλιάδες Ελληνες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ήταν και είναι ακροδεξιοί και ρατσιστές. Οι περισσότεροι δεν τολμούσαν να το αποκαλύψουν, να το παραδεχτούν ούτε καν στον εαυτό τους, αλλά για λόγους που είναι λίγο-πολύ γνωστοί έγιναν συμπαθούντες και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, αν και στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν το παραδέχονταν. Πώς γίνεται κανείς να μην ψήφισε τον Μιχαλολιάκο και τα υπόλοιπα «μπουμπούκια» και η Χ.Α. να μπήκε με την… περικεφαλαία στη Βουλή, ακόμα προσπαθούν να το εξηγήσουν οι εκλογολόγοι. Αλλά μόλις έγινε κοινοβουλευτικό κόμμα η Χ.Α., όλοι αυτοί… απελευθερώθηκαν και αποκαλύφθηκαν. Οι περισσότεροι υιοθέτησαν πλήρως τα ανεκδιήγητα επιχειρήματα «έγκριτων» εκπροσώπων του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου περί ύπαρξης «και σοβαρών χρυσαυγιτών». Αλλά όσο κι αν ήθελε ο φασίστας να κρυφτεί, η χαρά δεν τον άφηνε.

Αρτεμις Σπηλιώτη

Δεν ξέρω αν τελικά το μεγαλύτερο σοκ ήταν η είσοδος της Χρυσής Αυγής ή αυτό της αποκάλυψης των «κυρ Παντελήδων» που θαυμάζουν τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη, τον Λαγό κ.λπ. Γιατί εγώ τουλάχιστον ανακάλυψα δυο-τρεις γύρω μου, όπως π.χ. τον κομμωτή «που δεν του φαινόταν» και που δεν ξαναείδε την κόμη και τα λεφτά μου.

Ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα όσα γελοία υποστήριξαν στη διάρκεια της δίκης οι «παλικαράδες» κατηγορούμενοι («Δεν είμαι ναζιστής, απλώς είχα ντυθεί αξιωματικός των SS γιατί είχα πάει σε αποκριάτικο πάρτι. Δεν χαιρετούσα ναζιστικά, τον Μήτσο χαιρετούσα στο καφενείο του χωριού») οδήγησαν πολλούς από τους οπαδούς της Χ.Α. πίσω στα λαγούμια τους. Δεν έχω αυταπάτες ότι όλοι αυτοί είδαν το φως το αληθινό και έγιναν δημοκρατικοί πολίτες. Φασίστες θα παραμείνουν, αλλά τουλάχιστον θα το βουλώσουν και θα γλιτώσουμε όλοι οι υπόλοιποι από τις πολιτικές αναλύσεις τους. Κάτι είναι κι αυτό!

.efsyn.gr/