Φουντώνει τρικυμία

Φουντώνει τρικυμία

  • |

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. «Πιο πεταμένα χρήματα από τα γούρια του 2020 δεν υπάρχουν». «Οποιος επιβιώσει ώς το 2021 θα κριθεί ήρωας». Ατάκες από το facebook το πρώτο τρίμηνο του 2020 που έκαναν το 2019 να μοιάζει λούνα παρκ. Το «Ορούτς Ρέις» βολτάρει στα νερά μας και φλερτάρει το Καστελόριζο.

Μάνος Τσαλδάρης

Ο κορονοϊός κρατά το δρεπάνι του Χάρου, θερίζει στον κόσμο, το ανεμίζει πάνω από τα κεφάλια μας. Το καινούργιο αξεσουάρ μας, η μάσκα, προσφέρεται σε όλα τα χρώμα και σχέδια. Στα σχολεία διανεμήθηκαν σε λάθος μέγεθος. Κόστισαν έξι και εκατομμύρια. Οι διαστάσεις βρέθηκαν, αλλά ψάχνουμε τους… ράφτες. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα τους βρούμε.

Τα σπίτια μας ερμητικά κλειστά κι οι φίλοι μας ερμητικά μακριά μας. Η βία σε γυναίκες και παιδιά, κεκλεισμένων των θυρών, στον εγκλεισμό, έφτασε να κτυπήσει «κόκκινο». Σε δημόσια θέα η κακοποίηση των ζώων. Οκτώβριος χωρίς επετειακή απελευθέρωση από τους Γερμανούς ναζί. Με δικαστική απόφαση η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και ο δολοφόνος του Φύσσα στη φυλακή. Παζάρι για τον χρόνο κράτησης.

Οι καταλήψεις στα σχολεία δεν απασχολούν κανέναν πια. Οι μαθητές όμως στήνονται στον τοίχο, στις πορείες που κάνουν μαζί με τους καθηγητές τους. Οι παρέες στις πλατείες κρίνονται παράνομες. Τα περίπτερα δεν πουλάνε αλκοόλ το βράδυ. Φαγητό μόνο σε πακέτο. Το Big Brother επανήλθε. Πάρε κι από πάνω το Bachelor. Πουθενά μάσκες στα… παιχνίδια.

Ο συνάδελφος Δελαστίκ πέθανε. Μόνο είκοσι άτομα στην κηδεία του. Χάνουμε αξιόλογους ανθρώπους της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας και παραμένουμε σιωπηλοί.

Η τρικυμία φουντώνει μέσα μου. Οχι στο κεφάλι πια.

w.efsyn.gr/