Στρατούλης: “Καταργούν ευνοϊκές ρυθμίσεις”

Στρατούλης: “Καταργούν ευνοϊκές ρυθμίσεις”

  • |

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το μέλος της Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, λέγοντας πως «η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο, χειροτερεύει και σε ένα μεγάλο βαθμό καταργεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 4321/2015 για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, που είχα εισηγηθεί ως αρμόδιος υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή και είχαν ψηφιστεί ομόφωνα».

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Στρατούλης αναφέρει πως «λένε ότι ‘ξεμπερδεύουν με το παλιό’ καταργώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία». Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η κυβέρνηση επιβάλλει από 1/11/2015 επιπλέον τόκο στους οφειλέτες, που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με συνέπεια και τους μειώνει τον ήδη καθορισμένο αριθμό των δόσεών τους.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμά, υπονομεύονται τα έσοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού, όπως εξηγεί, πολλοί οφειλέτες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα εγκαταλείψουν τη ρύθμισή τους.

Επιπλέον, συνεχίζει, μπαίνουν εμπόδια στην οικονομική επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Η αλλαγή εκ των υστέρων των όρων της ρύθμισης, που έχει ήδη λήξει, είναι πρωτοφανές πολιτικό γεγονός, που δε συνέβαινε ούτε σε κανονικές μπανανίες. Εκτός όλων των άλλων συνεπειών, είναι επιπλέον και ζήτημα Δημοκρατίας, της οποίας η υπεράσπιση είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση, όχι μόνο των θιγομένων, αλλά ολόκληρου του λαού» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος