Η ενεργειακή κρίση αλλάζει τα δεδομένα στο ωράριο των καταστημάτων

Η ενεργειακή κρίση αλλάζει τα δεδομένα στο ωράριο των καταστημάτων

  • |

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης άνοιξε τον χορό και έθεσε με κάθε επισημότητα θέμα μειωμένου ωραρίου. Ανάλογες σκέψεις υπάρχουν και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Η δραματική μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα και ο στραγγαλισμός της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών ως επακόλουθο της ενεργειακής κρίσης έχει σημάνει συναγερμό με τη ριζική μείωση του ωραρίου λειτουργίας να βρίσκεται στο τραπέζι.

Στράτος Ιωακείμ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης άνοιξε τον χορό και έθεσε με κάθε επισημότητα θέμα μειωμένου ωραρίου κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες.

Ο τοπικός Σύλλογος μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε προτείνει το νέο μειωμένο ωράριο να τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου).

Προτείνει το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
Τρίτη: 10:00 έως 19:00
Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
Σάββατο: 10:00 έως 16:00
→ Το πρόγραμμα που προτείνει ο Σύλλογος εξαφανίζει τελείως το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων και το σπαστό ωράριο.

«Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι «ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων, ήταν πρόταση που συζητήθηκε και με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Intergoup “Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development κα Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα ”Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η Δ.Ε.Θ.».

► Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάλογες σκέψεις υπάρχουν και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ενώ οι ανησυχίες των καταστηματαρχών έχουν φθάσει μέχρι το αρμόδιο υπουργείο που δεν μοιάζει αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς θα εξυπηρετηθεί η κεντρική πολιτική γραμμή για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.