Στο προσκήνιο τα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία

Στο προσκήνιο τα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία

  • |

Στο προσκήνιο έρχονται τα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία με την έναρξη ενός νέου έργου με τίτλο «ΕΕ-Υγεία» από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD – Building a robust and democratic civic space

Στόχος του έργου “ΕΕ-Υγεία” είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας, να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ΕΕ, ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικότερα τις υπηρεσίες υγείας, μέσω της παροχής πληροφοριών ως προς την πρόσβαση και τη χρήση τους, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Στόχο αποτελεί παράλληλα η ευαισθητοποίηση των ΟΚοιΠ, συγγενών και φοιτητών επαγγελμάτων υγείας, ιδίως σε θέματα ισότιμης μεταχείρισης.

 

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν οι εξής δράσεις:

Ανταλλαγή καλών πρακτικών
Δράσεις κατάρτισης σε απομακρυσμένες περιοχές της Βέροιας και της Καστοριάς
Δημιουργία και παροχή ψηφιακής πλατφόρμας κατάρτισης
Τoolkit κατανόησης των δικαιωμάτων της ΕΕ
Εκπόνηση μελέτης και αρθρογραφία
Δράσεις διάχυσης του έργου και των αποτελεσμάτων του
Ενημέρωση σε πανεπιστήμιο
Podcast και εκπαιδευτικά videos
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και την πρόοδο του μπορείτε να δείτε εδώ: https://eeke.gr/publication/11889/

Το έργο Γνωσιολογικός Εμπλουτισμός Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων Υγείας της Τρίτης Ηλικίας (ΕΕ-Υγεία) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και εταίρο το Ινστιτούτο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της ΕΕ, μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).

«Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο EACEA και το Ίδρυμα Μποδοσάκη δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις»

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.