Εκλογές στο ΣΕΗ

Εκλογές στο ΣΕΗ

  • |

Οι εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που διεξήχθησαν το τετραήμερο 26 – 29/4 παρουσίασαν σχετικά μειωμένη συμμετοχή σε σύγκριση με τις εκλογές της προηγούμενης διετίας.  Συγκεκριμένα στις εκλογές για ΔΣ του ΣΕΗ ψήφισαν 1.126 μέλη (από 1.357 το 2022), Λευκά 5 και Ακυρα 15. Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο οι δύο διοικούσες παρατάξεις Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, όσο και η παράταξη Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (ΠΑΜΕ) σημείωσαν σημαντική πτώση στις ψήφους που έλαβαν:

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (ΠΑΜΕ) 367 ψήφους και 6 έδρες (από 413).

Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών 331 ψήφους και 5 έδρες (από 461).

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 192 και 3 έδρες (από 288).

Σαφώς το αποτέλεσμα αυτό αντανακλά τη συμβιβαστική στάση των παραπάνω παρατάξεων στις μεγάλες πανκαλλιτεχνικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς με αφορμή το ΠΔ85 που μετατρέπει τους καλλιτέχνες σε απόφοιτους Λυκείου, ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και κολλεγιοποίηση της παιδείας.

Αντίθετα, η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών αύξησε τη δύναμη της σε ψήφους (96 από 84) και έβγαλε δεύτερη έδρα, προτάσσοντας την ανάγκη των αγωνιστικών διεκδικήσεων και των απεργιακών συγκρούσεων.

Αντίστοιχα η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών (ΣΕΚ-συνεργαζόμενοι) αύξησε τη δύναμη της σε 90 ψήφους και 1 έδρα (από 68).

https://www.neaprooptiki.gr/ekloges-sto-sei/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.