Πέταξαν τα παιχνίδια στο διάστημα

Πέταξαν τα παιχνίδια στο διάστημα

Huston we have a LEGO… Πιθανότατα να ανέφερε ο πρώτος Δανός αστροναύτης που πέταξε στο Διάστημα. Καθώς στην ίδια διαστημική πτήση επέβαιναν και 20 πλαστικά «ανθρωπάκια» LEGO.

Η διαστημική πτήση των LEGO γίνεται ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερες εξαμηνιαίες πωλήσεις σε σχέση με τη Mattel, βασική ανταγωνίστριά της και κατασκευάστρια της κούκλας Barbie.

Η δανέζικη εταιρία, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά πλαστικά τουβλάκια και η οποία επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια εν μέρει χάρη στην επιτυχία της ταινίας The LEGO Movie, έφτιαξε 20 φιγούρες με τα λογότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τα οποία ο Δανός Αντρέας Μόγκενσεν πήρε μαζί του στο ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Μετά την επιστροφή της διαστημικής αποστολής, οι πλαστικές φιγούρες θα δοθούν ως βραβεία διαγωνισμού, ενώ η LEGO έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα σε μια άλλη ταινία που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017 και θα βασίζεται στις γνωστές φιγούρες πολεμικών τεχνών «Ninjago».

Η μη εισηγμένη εταιρία είπε ότι οι πωλήσεις πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν 18% στα 14 δισεκ. δανέζικες λίρες (2,1 δισεκ. δολάρια) συγκριτικά με τα έσοδα της Mattel που ανήλθαν στο 1,91 δισεκ. δολάρια.

Ερωτηθείς εάν η LEGO μπορεί να διατηρήσει αυτό το ρυθμό ανάπτυξης, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Τζον Γκούντγουιν είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 ότι η αγορά παιχνιδιών μεγάλωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Αυτό στο οποίο χρειάζεται να μείνουμε επικεντρωμένοι είναι να συνεχίζουμε να καινοτομούμε σε ό,τι αφορά τα τουβλάκια lego, δημιουργώντας εξαιρετικές εμπειρίες παιχνιδιού για παιδιά σε όλο τον κόσμο και να συνεχίζουμε να παραμένουμε επίκαιροι καθώς οι τάσεις εξελίσσονται» δήλωσε ο Γκούντγουιν.