Θα ξαναγίνει αντιμνημονιακός

Θα ξαναγίνει αντιμνημονιακός

Βήμα-βήμα χτίζει την προεκλογική του στρατηγική ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επενδύοντας στους χαμηλούς τόνους κόντρα στη σκληρή ρητορική του Αλέξη Τσίπρα για τις συνεργασίες την επόμενη μέρα των εκλογών και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

 

Παρατηρώντας τη μεταστροφή στο λόγο στελεχών της Κουμουνδούρου για τις συμμαχίες που θα αναζητήσει μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εγκαταλείπεται σταδιακά η γραμμή περί αυτοδυναμίας, ο κ. Μεϊμαράκης ρίχνει γέφυρες ακόμη και προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε και ψήφισε το μνημόνιο να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στο Action24 αποφεύγοντας να βάλει ευθέως θέμα πρωθυπουργού για την επομένη των εκλογών αν και ο ίδιος δήλωσε… «μεταβατικός πρόεδρος στο δρόμο προς το Μαξίμου».

Το άνοιγμα του κ. Μεϊμαράκη προς τον τέως πρωθυπουργό εκδηλώνεται τη στιγμή που ο τελευταίος ανεβάζει τους τόνους προς της ΝΔ, κλείνοντας κάθε χαραμάδα συνεργασίας σε μια προοπτική συγκρότησης του «μεγάλου συνασπισμού» μετά τις εκλογές και στη σκιά ενός δημοσκοπικού θρίλερ όπου τα δυο κόμματα στήθος με στήθος μπαίνουν στις δυο κρίσιμες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Η ΝΔ συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις επενδύοντας πολλά στην τηλεμαχία του κ. Μεϊμαράκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα πιέζει την Κουμουνδούρου με το αίτημα να γίνουν ακόμη και θεματικά debate μεταξύ των αρμοδίων στελεχών για όλα τα ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας.

«Μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει και πάλι αντιμνημονιακός», είπε για τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος, όπως έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του, την επομένη των εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανεβαίνει στη Λάρισα και το απόγευμα μιλά στη «δύσκολη» πλατεία Ταχυδρομείου η οποία, σύμφωνα με τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πρωτιά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει στις χθεσινές εξαγγελίες και υποσχέσεις του κ. Τσίπρα από τη Λιβαδειά για το αγροτικό από το οποίο η ΝΔ, όπως εκτιμά, μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι από τους ψηφοφόρους που έχασε στις προηγούμενες εκλογές.

Στο ζήτημα των ψηφοδελτίων, όπως εμμέσως παραδέχθηκε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, δεν αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις καθώς ουδείς στη Λ. Συγγρού θέλει να διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν στις γαλάζιες λίστες και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, το πιθανότερο είναι πως θα πάρουν μη εκλόγιμες θέσεις, ενώ σε ότι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι πληροφορίες επιμένουν πως θα υπάρξουν αλλαγές στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις.