Η κυβέρνηση στο πλευρό του Θύμιου Λυμπερόπουλου κατά της beat

Η κυβέρνηση στο πλευρό του Θύμιου Λυμπερόπουλου κατά της beat

  • |

Κατά του συνδικαλιστή των ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου προσέφυγε η διαδικτυακή πλατφόρμα Beat- κατηγορώντας τον συνδικαλιστή πρόεδρο των οδηγών ταξί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κλάδος των οδηγών κατεβαίνει σε απεργία, λες και η αγωγή δεν είναι μια προσωπική αντιδικία, αλλά αφορά όλους τους ταξιτζήδες, και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μαζί με βουλευτές, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ, σπεύδουν να συμπαρασταθούν στον «διωκόμενο».

Η αποζημίωση, ύψους 260.000 ευρώ, που αξιώνει η Beat είναι λόγω της βλάβης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, καθώς και της δυσφήμισής της, που συνδέεται με τα «ψευδή και δυσφημιστικά» που έχει αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξί για την εταιρεία.

Ότι, δηλαδή, κάνει φοροδιαφυγή, δεν έχει σαφή νομική υπόσταση, ότι λειτουργεί στην Ελλάδα χωρίς να τηρούνται οι κανόνες της αγοράς ταξί και ότι διατηρεί offshore σε εξωχώριες νήσους, όπου καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας από τη δραστηριότητά της.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μπορεί  να προέρχεται πολιτικά από την «καραμανλική» Κοινωνική Δεξιά και να έπαιξε στο παρελθόν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στο αξίωμα του προέδρου της ΝΔ, αλλά στη συνέχεια ήρθε σε σύγκρουση με την πιο φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα στις 14 Οκτωβρίου του 2011.

Αμέσως μετά άρχισε μία ιδιαίτερα μαχητική αρθρογραφία στην εφημερίδα «Δημοκρατία», γράφοντας πύρινα άρθρα «κατά του νεοφιλελευθερισμού» και ασκώντας δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και σε πολιτικά στελέχη που προέρχονται από την πιο φιλελεύθερη τάση.

Έτσι, ο πρόεδρος του κλάδου των ταξί προσχώρησε σταδιακά στην στήριξη της κυβέρνησης. Έχει καλές σχέσεις με τον νυν υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη αφού, ήταν αυτός που τον στήριξε σήμερα στο δικαστήριο.

topontiki.gr