Η ΝΔ αλιεύει από την ακροδεξιά

Η ΝΔ αλιεύει από την ακροδεξιά

  • |

«Η γυναίκα είναι για να τίκτει», ενώ «ο άντρας είναι φύσει επιθετικός» είπε μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βασίζοντας σε… βιολογικούς λόγους τη βία κατά των γυναικών. Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος προσδιορίζει και περιορίζει τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας στην αναπαραγωγική διαδικασία, κατά συνέπεια η έμφυλη βία και η γυναικοκτονία είναι φυσικές αντιδράσεις των αντρών σε γυναίκες που υπερέβησαν τα όρια του ρόλου τους! Αυτό όμως πρεσβεύει και ο νεοφασισμός του Όρμπαν, του Τραμπ κ.ά. που επιδιώκουν να ακυρώσουν την προοδευτική νομοθεσία που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες μετά από τους αγώνες των φεμινιστικών κινημάτων και των LGBTQI ανθρώπων. 

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Οι φασίστες αντιτίθενται στην αναπαραγωγική ελευθερία των γυναικών και στα δικαιώματα των μονογονέων. Αντιτίθενται στην προστασία των γυναικών από τους βιασμούς και την ενδοοικογενειακή βία. Αρνούνται τα νομικά και κοινωνικά δικαιώματα των τρανς ατόμων και τις νομικές και θεσμικές εγγυήσεις κατά των διακρίσεων λόγω φύλου, κατά της βάναυσης σωματικής παρενόχλησης και της γυναικοκτονίας. Το αντιδραστικό αυτό κίνημα ενισχύθηκε την περίοδο της πανδημίας, καθώς η ενδοοικογενειακή και γενικά η έμφυλη βία έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Αυτό το φασιστικό κίνημα τροφοδοτείται από τους φόβους για την κατάρρευση των υποδομών του κράτους πρόνοιας, από τον αντιμεταναστευτικό θυμό και τον φόβο της απώλειας της «ιερότητας της ετεροφυλικής οικογένειας», από την απώλεια της εθνικής ταυτότητας και της λευκής υπεροχής (Το έθνος για το οποίο αγωνίζονται οι ακροδεξιοί είναι χτισμένο πάνω στην λευκή υπεροχή και την ετεροκανονική οικογένεια.)

Η εξαφάνιση των κοινωνικών υπηρεσιών από τον νεοφιλελευθερισμό άσκησε πίεση στην παραδοσιακή οικογένεια ως προς την παροχή φροντίδας. Από την άλλην πλευρά, η οχύρωση των πατριαρχικών κανόνων εντός της οικογένειας και του κράτους έχει καταστεί, για ορισμένους, η απάντηση μπροστά στις αποδεκατισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, μπροστά στο απλήρωτο χρέος και το χαμένο εισόδημα. Σε αυτό το πλαίσιο άγχους και φόβου, οι βλαβερές συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού αποδίδονται στις διεκδικήσεις των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων που διεισδύουν δήθεν στο πολιτικό σώμα και αποσταθεροποιούν την παραδοσιακή οικογένεια. Σύμφωνα με αυτή την κορυφαία ΜΕΤΑΘΕΣΗ των αιτιών της κοινωνικής κρίσης για όλα φταίει το «φύλο». Δεν φταίει η απληστία των υπερπλούσιων, δεν φταίει η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, η υπερεκμετάλλευση των αθρώπων και της φύσης,  φταίνε οι γυναίκες και οι ΛΟΑΤΚΙ, φταίνε οι φεμινίστριες, φταίνε οι γκέι, φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, φταίνε οι ακτιβιστές και οι… δαίμονες!

Τα κινήματα κατά των φύλων είναι τυπικά φασιστικά κινήματα που διαστρεβλώνουν τον ορθολογισμό (σ.σ. γι’ αυτό συνδέονται και με το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τη συνωμοσιολογία).

Η θέση λοιπόν του Βαρτζόπουλου δεν είναι μεμονωμένη και τυχαία, αλλά εντάσσεται σ’ ένα ολόκληρο αντιδραστικό ακροδεξιό κίνημα, το οποίο επιχειρεί να διεμβολίσει η ΝΔ προκειμένου να αλιεύσει τις ψήφους του. Γι’ αυτό και δεν αντιδρά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης…

http://artinews.gr/%CE%B7-%CE%BD%CE%B4-%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC.html

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.