Η ουρά και η δόση

Η ουρά και η δόση

  • |

Ή έχει μια ροπή να μπλέκεται σε δύσκολες καταστάσεις που τον καθιστούν εύκολα παρεξηγήσιμο ή μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, που δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα ανώτερα στελέχη του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο του κορονοϊού.

Μπάμπης Μιχάλης

Η δήλωση τροφοδότησε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο, δεδομένων των αμφιβολιών που εκφράζονται από ένα μεγάλο μέρος της θεραπευτικής κοινότητας για την ασφάλεια των fast-track εμβολίων τα οποία αναπτύσσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Ο προβληματισμός απλός: αν αυτός που παράγει το εμβόλιο δεν το κάνει, τότε γιατί να το εμπιστευτούν οι πελάτες του; Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη, μόλις δύο μέρες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer στη Βρετανία και την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου συνέστησε προληπτικά στα άτομα με σοβαρό ιστορικό αλλεργιών να μην το λάβουν.

Από την πλευρά του ο κύριος Μπουρλά δεν έκανε ακόμα το εμβόλιο όχι επειδή είναι αλλεργικός, αλλά επειδή όπως είπε δεν ήθελε να παραβιάσει την… ουρά μπαίνοντας μπροστά από ανθρώπους που προηγούνται και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εμβολιασμού από τον ίδιο.

Η εξήγηση του διευθύνοντος σύμβουλου δείχνει αναμφίβολα άτομο που διέπεται από υψηλές ηθικές αξίες και ανθρωπισμό. Προσβάλλει όμως παράλληλα και τη νοημοσύνη όσων τον ακούν. Η Pfizer παράγει εδώ και καιρό δεκάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της ημερησίως. Στις αρχές Δεκεμβρίου διεμήνυσε μάλιστα ότι ώς το τέλος του 2020 θα έχει διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις, ενώ ώς το 2021 ένα δισεκατομμύριο… Δεν χάθηκε ο κόσμος για μία δόση λιγότερη!

.efsyn.gr/