Μήπως σου μυρίζει λαμόγιο;

Μήπως σου μυρίζει λαμόγιο;

  • |

ΜΗΠΩΣ σου μυρίζει καμένο; Αυτή η απλή διερωτησούλα διαγραφόταν στο χαμογελαστό (όλες τις ώρες όμως!) προσωπάκι του πρωθυπουργού μας όλες αυτές τις είκοσι και μέρες που καίγεται, καίγεται, καίγεται και καίγεται η χώρα. Πώς είναι όταν μιλάς σε κάποιον στο μετρό, για παράδειγμα, που κοιτάει το κινητό του και δεν σου δίνει καμία σημασία; Που σαν κάτι να νιώθει πως θέτει σε κίνηση τη μεμβράνη του τυμπάνου στο αυτί του, αλλά δεν είναι βέβαιος κιόλας – ε, αυτό έπαθε και το καμάρι της χώρας, ο καλύτερος πρωθυπουργός όλων των αιώνων αμήν. Σαν κάτι ένιωθε πως ίσως μύριζε καμένο, αλλά δεν μπορούσε να το προσδιορίσει και με σιγουριά.

Νόρα Ράλλη

Οπότε πέρασε απευθείας στην επόμενη ερώτηση, που είναι βέβαιο ότι μπορεί να την προσδιορίσει με σιγουριά: «Μήπως σου μυρίζει λαμόγιο;» Εχουν πονέσει τα ρουθούνια μου από τη βρόμα, κύριε Μητσοτέτοιε μου. Πληροφορίες θέλουν ήδη να έχουν τάξει θέση περιφερειάρχη στον δήμαρχο Ιστιαίας. Ισως. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο εν λόγω δήμαρχος, ενώ σε συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, αρχές Αυγούστου, έλεγε πως «προσπάθεια από αέρος δυστυχώς δεν υπήρξε, δεν είδα εναέρια μέσα», τώρα γράφει στο fb πως ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ως προς την «εξασφάλιση του εισοδήματος και της ασφάλισης των ρητινοσυλλεκτών για μια πενταετία τουλάχιστον, με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί άμεσα»… Περίεργα πράματα.

Αποζημιώσεις και απασχόληση – δύο αιτήματα που κάτι μου λέει πως θα καλυφθούν, έστω και τσάτρα πάτρα από την κυβέρνηση. Το περίεργο είναι πως δεν ακούγεται κουβέντα για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των δασών. Κύριοι δήμαρχοι και μελλοντικοί περιφερειάρχες, δεν έχει πάρει τίποτα τ’ αυτί σας; «Λαμογιά» δεν σας μύρισε ακόμη; Ή μήπως κάνετε πως δεν σας μύρισε;

efsyn.gr