Γεια σου κυρ εισαγγελέα για του Χριστοφοράκου σου τα ωραία.

Γεια σου κυρ εισαγγελέα για του Χριστοφοράκου σου τα ωραία.

  • |

Εδώ και αρκετά χρόνια, απ΄ το 2009 τότε που το σκάνδαλο της «Ζήμενς» βρισκόταν στο φόρτε του, και ο Χριστοφοράκος την είχε πουλέψει για την Γερμανία, εμείς είχαμε κάνει ανάρτηση που μιλούσε ότι όλο το σκηνικό ήταν «μιλημένο και συμφωνημένο».
Το αιτιολογούσαμε με το σκεπτικό ότι στον καπιταλισμό όταν υπάρχουν λαμογιές (ποινικά κολάσιμες με το δικό τους αστικό δίκαιο γιατί οι περισσότερες κουτσουκέλες τους είναι νόμιμες) πολυεθνικών, μεγαλοσυμφερόντων, παράκτιων εταιρειών και γενικώς … «δυνάμεων της αγοράς», δεν υπάρχει τιμωρία. Πόσο μάλλον όταν σε τέτοιες περιπτώσεις εμπλέκονται πολιτικά κόμματα και πολιτικάντηδες. (Να θυμηθούμε ότι  ο πρώην διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Ζήμενς, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, ότι η πολυεθνική λάδωσε με 100 εκατ ευρώ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ).

Κάποια χρόνια αργότερα, το 2012 και όταν το κόμμα του ήταν αντιπολίτευση ο Τσίπρας από το βήμα της βουλής, έλεγε ότι είχαμε γράψει και εμείς περίπου. Πού να φανταζόταν ο σημερινός πρωθυπουργός που επί δικής του κυβέρνησης η αστική δικαιοσύνη θα άνοιγε τον δρόμο να ξαναδούμε στην χώρα μας τον Χριστοφοράκο να επιδίδεται .. στο συνηθισμένο έργο του.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της στην εφημερίδα Realnews η δημοσιογράφος Αννα Κανδύλη ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή του φυγόδικου Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και για αυτό της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό ο Χριστοφοράκος πρέπει να απαλλαγή από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί γιατί «δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε εκατομμύρια ευρώ ως δωρεά στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές η  Siemens».

Μ’ αυτό το «επιχείρημα ο δικαστής ζητάει «να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Μ. Χριστοφοράκου όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ανακριτή και διέφυγε στην Γερμανία όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος».

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ούτε για το αδίκημα της απάτης με της επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που κατηγορείται ο Χριστοφοράκος μαζί με τον Δ. Δενδρινό πρέπει να λογοδοτήσει. Και γι’ αυτό πρέπει να απαλλαγή αφού σύμφωνα με τον προαναφερόμενο δικαστή «δεν προέκυψαν ενδείξεις» ενοχής τους.

Μισές δουλειές του δικαστή. Κανονικά έπρεπε να προτείνει να παρασημοφορηθεί ο Χριστοφοράκος για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους