Κοίτα ποιος μιλάει…

Κοίτα ποιος μιλάει…

  • |

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος βγήκε να σχολιάσει ειρωνικά τη συμμετοχή της Μποφίλιου σε μια αντιιμπεριαλιστική συναυλία φοιτητών ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ποια ήταν η δήλωση της Νατάσσας Μποφίλιου; Την παραθέτουμε:

Χρήστος Κάτσικας

«Καλέστηκα σε μία αντιπολεμική συναυλία από Φοιτητικούς Συλλόγους. Να πω 2 αντιπολεμικά τραγούδια. Είπα ναι. Όπως λέω τόσα χρόνια σε δράσεις σαν αυτή. Η θέση μου είναι ολιστική ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Για μένα αυτό είναι το αίτημα. Καταδικάζω την άθλια εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Είμαι με τους Λαούς και τους πρόσφυγες που άλλη μια φορά στην ιστορία πληρώνουν το τίμημα για τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι με την αλληλεγγύη. Δεν επιθυμώ καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Μου είναι αδύνατο να στρέψω το βλέμμα από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση και θα είμαι στη θέση που πρέπει με όποιο τρόπο μπορώ. Στην επίσημη γραμμή που στοιχειοθετείται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στη διαστρέβλωση των θέσεων, της αλήθειας μου και στη δημιουργία μιας προπαγάνδας που εξυπηρετεί τον μακαρθισμό φυλλάδων και προσώπων, γυρνώ την πλάτη. Πορεύομαι με τα ιδανικά μου. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠO».

Βγήκε, λοιπόν ο Καφετζόπουλος να ειρωνευτεί, μήπως ξαναβρεί στασίδι στον κύκλο των κυρίαρχων και στην αφήγηση που προμοτάρουν.

Έγραψε ο κυρ Αντώνης σχετικά με τη συμμετοχή της Ν. Μποφίλιου: «Άκουγα «η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει» [με νεύρα ομολογώ, τόσο απο την σχεδόν απάνθρωπη επανάληψη όσο και γιατί δεν είμαι φιλος του ακατάσχετου vibrato στην τέχνη]. Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το τραγουδούσε με τέτοιο επίμονο πάθος η Νατασα: ήταν προφητικό. Αναφερόταν στην καρδιά του #ουκρανου_ηρωα που αντιστέκεται στον νεοναζί του Κρεμλίνου. Τι; Οχι; Η Μποφίλιου τελικα θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτη την αχταρμά σειρά; Έλα ρε κοπελιά».

Ποιος; Ο Καφετζόπουλος! Ο επιλεκτικά ευαίσθητος κυρ Αντώνης, ταλαντούχος γυρολόγος πολιτικών κομμάτων (συναγωνίστηκε τον άλλο ταλαντούχο τον Ψαριανό), ο ακάλυπτος στο σίριαλ αλλά πάντα καλυμμένος στην αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας. Που αφού έκανε στα νιάτα του ένα «ολιγόωρο» πέρασμα από το ΕΚΚΕ μετά δεν άφησε Οικολόγους για ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ για ΠΟΤΑΜΙ, με ολίγον από «Δράση» (ναι, το κόμμα του Μάνου), ως φανατικός εκσυγχρονιστής, απολογητής των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, των Μνημονίων, του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα κλπ.

Άσε μας ρε κυρ Αντώνη…

efsyn.gr