Σαμαράς: Μεγάλο λάθος η ομιλία μέλους του Τάγματος «Αζόφ» στην Βουλή

Σαμαράς: Μεγάλο λάθος η ομιλία μέλους του Τάγματος «Αζόφ» στην Βουλή

  • |

Ως ένα «μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την παρουσία στην Βουλή του μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος «Αζόφ» κατά την διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελέσκι.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δύο στρατιωτικούς που ονομαζόταν «Μιχαήλ» υπογράμμισε ότι συμμετέχει στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζόφ «για να νικήσουμε τους Ρώσους ναζιστές».

Στην παρέμβαση του, μετάξυ άλλων είπε συγκεκριμένα:

«Απευθύνομαι σε εσάς ως Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη.

topontiki.gr/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος