Χριστός Ανέστη, αλλά όχι για όλους

Χριστός Ανέστη, αλλά όχι για όλους

  • |

Ο Χριστός Ανέστη, αλλά όχι και η μικρή προσφυγοπούλα που η σορός της βρέθηκε στις ακτές του Λιβάνου. Ούτε οι χιλιάδες πρόσφυγες που χάθηκαν στο βυθό της Μεσογείου.

Ξέρω, σας μαυρίζω την ψυχή μέρα που είναι.

Ο Χριστός Ανέστη, σήμερα!

Αλλά το μικρό κορίτσι, που δεν πρόλαβε να μεταλάβει τα άχραντα μυστήρια της ζωής, παραμένει εκεί, ασάλευτο, νεκρό!

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια τεσσάρων πλεούμενων, ενώ δέκα άνθρωποι αγνοούνται. Τους τελευταίους μήνες, τα ναυάγια έχουν πολλαπλασιαστεί, με δεκάδες νεκρούς.

Την ίδια ώρα στον Λίβανο ο στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε ακόμη οκτώ πτώματα ανοικτά της Τρίπολης μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες

Χθες Σάββατο ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει μέσω Twitter ότι περίπου 60 άνθρωποι -η εθνικότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί- επέβαιναν στο πλοιάριο, το οποίο αναχώρησε από την περιοχή της Καλαμούν, νότια της Τρίπολης.

Το Σάββατο εντοπίστηκε η σορός ενός μικρού κοριτσιού.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι κηρύχθηκαν αγνοούμενοι ή πνίγηκαν στη Μεσόγειο πέρυσι, έναντι 1.401 το 2020, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι άνθρωποι φεύγουν από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν στραμμένους τους προβολείς και τις κάμερες μόνο στην Ουκρανία και την εισβολή σ’ αυτή του φρικτού δικτάτορα Πούτιν. Για τους άλλους πολέμους και τα θύματά τους, δεν μιλάει κανείς. Βλέπετε, γι’ αυτούς υπεύθυνη είναι η Δύση.

*Η φωτογραφία είναι του μικρού Αϊλάν. Οι μικροί Αϊλάν συνεχίζουν να πνίγονται στη Μεσόγειο.

http://artinews.gr