Αντε πάλι, να ψάχνουμε τον… Θανάση!

Αντε πάλι, να ψάχνουμε τον… Θανάση!

  • |

Αμα έχεις αρχές όμως… Αμα έχει αρχές, κρατάς τα έθιμα. Α, όλα κι όλα: ο Ελλην έχει αρχές και γι’ αυτό κρατάει τα έθιμα (ακόμα κι όταν δεν κρατάει τις αρχές του). Και μάλιστα, κρατάει τα έθιμα με κάθε κόστος! Δεν ’πα να καίγεται ο κόσμος – για τον Ελληνα, θα καεί το πελεκούδι!

Νόρα Ράλλη

Να πεις πως έχουμε πανδημία; Να πεις πως έχουμε ακόμα δεκάδες νεκρούς, κάθε μέρα από τη διαχείριση αυτής της πανδημίας; Να πεις πως έχουμε πόλεμο; Πως έχουμε ακρίβεια; Πως δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη (πάνω από 2 ευρώ το λίτρο έχει πάει, γατάκια!); Πως δεν έχουμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και γενικά την ενέργεια; Πως η Ελλάδα έχει μπει ήδη στον καθιερωμένο κύκλο πυρκαγιών που φέτος, αντί για καλοκαίρι, ξεκίνησε άνοιξη; Πως έχουμε πλουραλισμό στην πληροφορία και έγκυρα μέσα ενημέρωσης, που διαφοροποιούνται όλα μα όλα μεταξύ τους; Να πεις πως έχουμε το χνότο της Ακροδεξιάς και το νιώθουμε στο δεξί μας αυτί; Να πεις πως δεν έχουμε έναν ικανό, ικανότατο, τον καλύτερο μη σου πω πρωθυπουργό (όπως είπε και η βασίλισσα Σοφία!) που είχε ποτέ η χώρα;

Για όλα τα παραπάνω τι θα πεις, δεν ξέρω. Η κυβέρνηση τι λέει ξέρω – αν το ξέρουμε όλοι, ωστόσο, αυτό δεν το ξέρω. Η αντιπολίτευση τι λέει, πάλι ξέρω – αν το έχουμε καταλάβει όλοι, αυτό πάλι δεν το ξέρω. Αυτό, όμως, που ξέρω με σιγουριά (και ξεράδια μου) είναι πως μα σε 25η Μαρτίου, μα σε 28η Οκτωβρίου, μα της Παναγιάς, μα τα Χριστούγεννα, μα το Πάσχα ο Ελλην θα ψάχνει μετά μανίας… τον Θανάση!

Αλήθεια, γιατί σε κάθε αργία, πάντα (μα πάντα!) θ’ ακούσω στη διαπασών το «Πού ’σαι Θανάση»; Μα σε καλό, μα σε κακό, τα ίδια και τα ίδια… Πώς και γιατί, μη με ρωτάτε. Δεν ξέρω.

efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος